Unitas'30 1 (zon)

1e klasse C

17 november 2019 14:30

Onbekend

Erp startte vandaag weer eens met Joep Offermans in de basis waardoor Knud van den Heuvel plaats moest nemen op de bank. Binnen 5 minuten Had Emile van der Sanden Erp op voorsprong kunnen brengen. Na een mooie vrije trap van Ruud Hanenberg miste Emile een mooie kop kans. De volgende kans was voor Ruud Delisse. Helaas voor Erp stond de keeper op de juiste plek en wist het schot onschadelijk te maken. Unitas liet Erp komen en gokte op de snelheid van hun voorwaartsen. Unitas was alleen gevaarlijk in de omschakeling en liet Erp het spel maken. Na een kleine 25 minuten kreeg Erp een vrije trap te nemen schuin voor het vijandige doel. Ruud Delisse krulde de bal voor het doel en de prima spelende Bob van de Berg kopte de bal in het doel. Een dik verdiende voorsprong voor Erp was het resultaat.

Even later liet ook Dennis van Ballegooij zien dat hij met een prima seizoen bezig is. Na een snel uitgevoerde tegenaanval hield hij met een prima redding het doel schoon. Helaas voor Erp werd even later een doelpunt afgekeurd voor buitenspel. Het was niet helemaal duidelijk of Emile of Ruud Delisse buitenspel stond maar de prima leidende scheidsrechter keurde het doelpunt op aanraden van de neutrale grensrechter af.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spel. Erp bleef de betere partij maar moest wel blijven opletten voor de snelle aanvallers van Unitas. In de 58ste minuut werd Ruud Hanenberg vervangen door Knud. Erp hinkte op twee gedachten, zorgen voor de bevrijdende 2-0 of alles op de verdediging gooien. Hoe verder de tijd verstreek hoe voorzichtiger Erp werd. Ondanks goede kansen voor Joep en Roy bleef het slechts 1-0. De mooiste kans was voor Knud die na een geweldige actie van Emile de bal over het doel van Unitas schoot. Erp wilde koste was kost de drie punten behalen en werden de verdedigers Gijs van de Boom en Jasper van Goor in gebracht voor Joep en Ruud Delisse.

Heel Erp haalde opgelucht adem toen de scheidsrechter voor het laatst floot deze middag. Erp doet goede zaken in de stand en stijgt van de dertiende naar de tiende plek. Volgende week weer een thuis wedstrijd tegen Brabantia uit Eindhoven.