Erp nog steeds op kampioenskoers na overwinning op Heeswijk

Heeswijk 1 (zon)

2e klasse H

28 april 2019 14:30

Onbekend

Erp speelt deze middag voor de tweede keer in enkele weken tegen Heeswijk. De wedstrijd in Heeswijk was een gemakkelijke winst voor Erp, maar resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Heeswijk dat vorige week nog op de valreep drie punten pakte tegen Venhorst zal de huid duur verkopen. Erp daarentegen gaat voor het kampioenschap en zal de punten in eigen huis willen houden.

Erp begon voortvarend en was in de 4de minuut met een kopbal van Luuk van der Steen en twee minuten later met een schot van Emiel van der Sanden dichtbij de openingstreffer. Het verdere verloop van de eerste helft was een gelijkopgaande strijd zonder gevaarlijke momenten. In de 36ste minuut soleerde Emiel van der Sanden door de Heeswijkse achterhoede en met een fraai diagonaal schot liet hij de keeper kansloos: 1-0. Erp zette daarna extra druk om nog voor rust de zaak te beslissen, maar uiteindelijk werd er gerust met een 1-0-stand op het scorebord.

Heeswijk begon duidelijk sterker aan de tweede helft. Het bleef goed druk zetten, maar tot grote kansen leidde dat niet. In de 65ste minuut was het juist Erp dat met een gevaarlijke voorzet van Rens van der Steen, via Ruud Hanenberg bijna de stand verdubbelde. Het werd meer en meer een wedstrijd met veel strijd van beide partijen. Een vrije trap van Heeswijk werd vakkundig gepareerd door Dennis van Ballegooy. In het laatste kwartier kwamen Dieuwe van der Heijden, Bob Verhagen en Marcel Claasse hun opwachting maken. Er volgde en spannende slotfase. Drie minuten voor tijd had Bob Verhagen de wedstrijd definitief moeten beslissen. Op een diepe bal van Dieuwe van der Heijden kon hij alleen doorlopen richting het Heeswijkse doel, maar zijn schot ging over. Bij die actie kwam hij zwaar in botsing met de Heeswijkse doelman en moest per brancard van het veld worden gedragen. Erp kwam toen met 10-man te staan, want de wissels waren immers opgebruikt. Diep in blessuretijd was het slotakkoord voor Dieuwe van der Heijden en Emiel van der Sanden. Dieuwe gaf een panklare assist op Emiel en die schoot zijn tweede doelpunt van deze middag binnen: 2-0.

Erp heeft ook de tweede wedstrijd tegen Heeswijk verdiend gewonnen. Volgende week is er de zware uitwedstrijd tegen Helvoirt, als die gewonnen wordt komt het kampioensschap wel heel dichtbij.

Erhepe Lokaal Online heeft opnames gemaakt van de wedstrijd. Deze zijn te zien op de website http://elo.erthepe.nl/ of via YouTube.

Foto's: Marco van Leuken