Erp JO10-1 verliest thuis nipt van Margriet

... (schot)

Hoofdklasse 1

16 maart 2019 10:00

Onbekend

Zaterdag 16 maart stond voor Erp JO10-1 de thuiswedstrijd tegen Margriet op het programma. Het onstuimige weer leek een voorbode voor een onstuimige spannende wedstrijd. Beide teams hadden er zin in bleek en konden niet wachten om te voetballen en daarom rolde de bal al enkele minuten voor tien uur.

Margriet kwam sterk uit de startblokken en Erp was wat timide in de beginfase. Al snel opende Margriet de score met een intikker. De jongens en meisje van Erp herstelde zich van deze vroege achterstand en probeerde het fysiek sterke Margriet aan te pakken. Trainer Niels van den Broek en leider Hans Bekkers stuurde Erp naar voren en een prachtig schot van Sem was onhoudbaar voor de keeper en dus was het 1 – 1. Deze stand bleef het eerste kwart op het bord. Margriet pakte daarna weer flink aan en scoorde de 1 -2. Er werd stevig gevochten om de bal met enkele felle tackles met vaak niet alleen de bal…. Erp vocht zich terug eerst met een bijna goal van Juul, daarna een prachtige dribbel van Bram en al het werk bracht leverde een prachtige goal van Menno op uit een pass van Sem: 2 – 2, en dit was meteen ook de ruststand.

Na de rust speelde Erp zijn beste kwart. Met een flinke wind tegen kwam Erp er voetballend zeer goed uit en ondanks een paar spijkerharde ingrepen scoorde Menno met een boog over de keeper de 3 -2. Weer moest alles uit de kast gehaald worden om Margriet tegen te houden. Gedegen werk van Daan, Tobias die zich op het hele veld liet zien en Jan die goed zijn lichaam gebruikte. Maar uiteindelijk scoorde Margriet toch met een schot de 3-3.

Het laatste en beslissende kwart was aangebroken en de spanning was voelbaar. Eigenlijk was deze stand de uitslag waar de wedstrijd om vroeg maar die kwam er niet. Eerst werd de sterk keepende Valentijn verslagen door een schot en vervolgens door een uittrap van de keeper van Margriet waar de wind onder schoot waardoor de bal over hem heen vloog. Eindstand 3 – 5 en dat viel zwaar bij de jongens en meisje van Erp. De teleurstelling was groot maar dit hoort ook bij voetballen. Kop op en door naar de volgende pot en dat wordt weer een spannende: uit tegen Udi JO10-1!