1 - 5

2e klasse H

12 mei 2019 14:30

Onbekend

Erp speelde vandaag een belangrijke wedstrijd in en tegen Helvoirt. Immers bij winst kan Erp het volgende week afmaken en kampioen worden.

Voor Helvoirt stond er niets meer op het spel, ze hebben de eerste periode gewonnen en bereiden zich voor op de nacompetitie. Erp startte furieus met neef Bob op het middenveld voor de geschorste Roy Verhagen. Na een goede 10 minuten kopte Luuk van de Steen de 1-0 binnen na een prima voorzet van Gijs van de Boom. Erp bleef aandringen en liet niets aan het toeval over. Helvoirt kwam nauwelijks over de middenlijn en Erp kreeg de ene na de andere kans. Na een klein half uur scoorde Ruud Delisse de 0-2. Hieraan vooraf ging een prachtige aanval via Luuk van de Steen en Joost van Dijk. Laatst genoemde gaf een perfecte voorzet op Ruud en die bracht Erp dus weer een stuk dichter bij het ultieme einddoel. Nauwelijks twee minuten later zorgde Helvoirt voor de aansluiting na matig verdedigen van Erp.

Gelukkig was Erp weer snel bij de les en bracht Joost van Dijk de marge weer op 2 doelpunten. Ook nu was er weer een oogstrelende aanval, via Emile van der Sanden ging de bal naar Ruud Delisse. Ruud speelde Joost vrij voor het doel en met een sublieme punter maakte bij het derde Erpse doelpunt.

Al vrij snel in de tweede helft moest Luuk van de Steen noodgedwongen vervangen worden door Dieuwe van der Heijden. Niet lang daarna liet Ruud Hanenberg de zeer talentvolle buitenspeler zien dat hij een prachtige voorzet kan geven. Emile kopte de bal perfect in het doel en liet de keeper van Helvoirt wederom kansloos. De wedstrijd was nu gespeeld en voor beide ploegen was het wachten op het laatste fluit signaal. Rob van Rijbroek en Marcel Claasse mochten nog speel minuten maken en vervingen de beide Ruudjes. Wie anders dan Emile zorgde voor het slot signaal. Na een prima voorzet van Marcel draaide Emile om zijn as en scoorde zijn tweede doelpunt van vandaag,

De prima leidende scheidsrechter liet geen seconde te lang spelen en Erp behaalde zo een makkelijke 1-5 overwinning wat volop vertrouwen moet geven voor de laatste twee wedstrijden.

Volgende week kan Erp het eerste kampioenschap behalen in de tweede klas. Het zal dan moeten winnen van SSS 18 uit Overloon. Dus graag zien we u allen volgende week op sportpark Den Uil.