Bob Verhagen (intikker)

2e klasse H

18 november 2018 14:30

Onbekend

Erp kon deze week aan het rijtje geblesseerden Roel Schouten toevoegen. Dit betekende dat Luuk Barten in het centrum van de verdediging naast Rens van der Steen zijn opwachting mocht maken.

Erp werd al vroeg in de wedstrijd wakker geschud door een goede mogelijkheid van de gastheren, maar gelukkig voor Erp ging de kopbal over het doel. Na deze waarschuwing kreeg Erp meer grip op de wedstrijd en was Empelina alleen gevaarlijk met een sporadische counter. Toch was het de thuisploeg die ervoor zorgde dat de stand op het scorebord veranderde. Slecht ingrijpen op de rechter flank door Erp was de reden dat Empelina vanaf links een voorzet kon geven en deze verwaaide bal viel, tot ieders verbazing, pardoes achter de Erpse doelman: 1-0. In het resterende deel van de 1ste helft wisten beide teams weinig te creëren en dus gingen ze met deze stand rusten.

In de 2de helft trok Erp het initiatief meteen naar zich toe. Al in de eerste minuut na de hervatting kwam Emiel van der Sanden oog in oog te staan met de Empelse doelman, maar hij wist hem niet te verschalken. Erp was duidelijk heer en meester en de thuisploeg wist alleen nog enigszins gevaarlijk te worden uit dode spelmomenten. In de 70ste minuut kwam voor Erp dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Een voorzet van Rob van Rijbroek werd terug gekopt door Emiel van der Sanden en binnen geschoven door Bob Verhagen: 1-1. De wedstrijd was nog maar nauwelijks hervat toen Ruud Haneberg met rood het veld moest verlaten. Inmiddels was Max de Jong ingevallen voor Dieuwe van der Heijden. Ondanks het ondertal bleef Erp de gevaarlijkste ploeg en trainer Jurgen van Wanrooij ging met zijn wissel van Daan van Hoof voor Rens van der Steen voor de drie punten. Emiel van der Sanden was met een geplaatst schot nog het dichtst bij de winnende treffer, maar ook aan de andere kant moest Dennis van Ballegooy in de laatste minuten nog een keertje reddend optreden.

Uiteindelijk bleef de stand ook na 90 minuten gelijk en kreeg Erp daarmee iets te weinig.

Erp heeft zich deze middag aardig herpakt na de zeperd tegen Venhorst. Het blijft door zoveel geblesseerden elke week weer puzzelen. Volgende week speelt Erp thuis tegen de kersverse periodekampioen Helvoirt.