Erp doet weer om de prijzen na overwinning op Volharding

2e klasse H

16 december 2018 14:00

Onbekend

Na een aantal weken blessure leed was Koen van Deurzen weer van de partij. Samen met Daan van Hoof en Roy Verhagen was dat vandaag het middenveld van Erp.

Op een prima bespeelbare mat was het Erp dat na een kleine 10 minuten voor het eerst van zich liet spreken. Via een prachtige aanval van Rob van Rijbroek en Daan kopte Koen net over. Erp was in het eerste half uur de betere ploeg en zag het goede spel beloond na ruim een kwartier. Via een mooie passeerbeweging van Bob Verhagen kreeg Emiel van der Sanden een mooie kans. Emiel twijfelde geen moment en knalde de bal tegen de touwen. Amper 5 minuten later stond de 0-2 op het scorebord. Na een mooie pass van Koen knalde Rob de bal via de onderkant van de lat in het doel van Volharding. Na deze comfortabele voorsprong kwam Volharding een aantal keer gevaarlijk opzetten.

Met prima reddingen hield Dennis van Ballegooij de nul. In de laatste minuut voor de rust kreeg Erp nog een vrije trap op een metertje of 30 van het doel van Volharding. Jammer dat de kanonskogel van Emiel op de lat uiteenspatte anders hadden we met 0-3 kunnen gaan rusten.

Ondanks de voorsprong waren de Erpse supporters nog niet helemaal zeker van de drie punten. In de tweede helft golfde het spel op de neer. Erp had meerdere keren geluk dat Volharding het net niet kon vinden. Na een klein uur voetballen leek alles gespeeld te zijn. Na een prachtige uitbraak via een aantal schijven maakte Luuk van de Steen de 0-3. Althans dat dacht iedereen. Echter de scheidsrechter keurde de goal toch af na beraad met de grensrechter van Volharding.

Olger Smits kwam in het veld voor Rob van Rijbroek, daardoor schoof Daan naar voren. Even later kwam Volharding op 1-2. Nadat Olger de bal van dichtbij tegen zijn arm kreeg floot de scheidsrechter voor penalty. Erp was amper bekomen van deze tegenslag en moest binnen een minuut ook de 2-2 verwerken. Normaal gesproken wordt het dan een moeilijk verhaal nadat je in korte tijd een 0-2 voorsprong verspeelt.

Dieuwe van der Heijden verving de moe gestreden Luuk van der Steen. In de 82ste minuut liet Koen de Erpse supporters weer juichen. Met een mooie actie maakte hij de 2-3. Volharding ging nu vol in de aanval en daardoor kreeg Emiel alle vrijheid. Na een mooie actie van Roy gaf hij de bal op de sprintende Emiel. Met een keihard diagonaal schot verschalkte hij de keeper van Volharding. Ook Max de Jong kwam nog in het veld voor Daan. Het laatste woord was voor Dieuwe. Met een prachtige knal maakte hij de 2-5.

Erp heeft vandaag goede zaken gedaan en vindt weer aansluiting bij de top. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop om 14:00 tegen DAW uit Schaijk