2e klasse H

24 maart 2019 14:30

Onbekend

Door de vele afgelastingen treft  Erp deze middag voor de eerste  keer in deze competitie Berghem-Sport. De Berghemnaren wisselen goede resultaten af met mindere en Erp grossiert vooral in gelijke spelen.

Erp startte  met Jelle Voets in het doel voor de geschorste Dennis van Ballengooy. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Erp. Na 2 minuten kreeg Rens van der Steen een eerste kopkans. Even later was er een mooie aanval van Gijs van den Boom en Ruud Hanenberg, maar de schuiver ging voorlangs en ook Roy Verhagen kon de 0-0 - stand niet van het scorebord krijgen, want hij stuitte op de doelman van de thuisploeg. Meer dan een bal voorlangs van Donny van Herpen stelde Berghem daar niet tegenover. Na 18 minuten kreeg Erp de verdiende voorsprong. Luuk van der Steen gaf vanaf de rechterkant een voorzet die Ruud Delisse zo voor het intikken had: 0-1. Tien minuten later  verbaasde Luuk Barten vriend en vijand met een ongekende solo. Hij soleerde door het middenveld en de achterhoede van Berghem, maakte een een-tweetje met Emiel van der Sanden en tikte beheerst binnen: 0-2. Na een half uur had Luuk van der Steen de 0-3 moeten maken, maar zijn kopbal ging hoog over. Even daarna viel hij geblesseerd uit en werd hij vervangen door Rob van Rijbroek. Erp kreeg nog volop kansen, maar vergat steeds de trekker over te halen om zo nog voor rust de wedstrijd op slot te gooien.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Emiel van der Sanden verschalkte op een slimme manier de Berghemse doelman en bracht daarmee de stand alsnog op: 0-3. Vervolgens verliet hij het veld met een hamstringblessure en werd hij vervangen door Dieuwe van der Heijden. Op zoek naar een  4de treffer bleef Erp volop druk zetten. Die liet niet lang op zich wachten. In de 57ste minuut schoof Rob van Rijbroek de bal in de uiterste hoek en gaf daarmee de doelman voor de vierde keer het nakijken: 0-4.  De wedstrijd leek gespeeld, totdat de thuisploeg vijf minuten later uit een corner de  1-4 scoorde. Erp creëerde de ene mogelijkheid naar de andere. Rob van Rijbroek werd de diepte ingestuurd door Dieuwe van der Heijden, maar de keeper passeren lukte hem deze keer niet. Ruud Delisse maakte plaats voor Bob Verhagen, die na een blessure weer minuten mocht maken. Een kwartier voor tijd kwam het team van Berghem, na twee keer geel en dus rood, met tien man te staan. Ondanks dat wisten ze wederom uit een corner te scoren: 2-4. Er sloop onzekerheid in de ploeg van Erp, maar daar maakte Dieuwe van der Heijden, na een voorzet van Joost van Dijk een einde aan: 2-5.

Erp heeft deze middag met veel overtuiging gewonnen van een matig Berghem. Minpuntje zijn de te gemakkelijk weggegeven doelpunten. Volgende week is er de return., dan komt Berghem-Sport op bezoek in Erp.