Emplina 1 (zon)

2e klasse H

3 februari 2019 14:30

Onbekend

Na een langer dan verwachte winterstop mocht Erp vanmiddag aantreden tegen Empelina. De gasten vinden we terug op de 11de plaats op de ranglijst. Erp staat met een derde plek beduidend hoger.

Erp ging voortvarend van start en kreeg een 100 procent kans middels Emiel van der Sanden. Hij stuitte echter op de goed uitgekomen doelman. Drie minuten later kreeg Empelina een kleine mogelijkheid, maar een attente Dennis van Ballegooy tikte de bal over de lat. De wedstrijd kabbelde vervolgens voort, zonder noemenswaardigheden. Het veld bleek slechter dan het oogde, het spel was pover en er werd veel balverlies geleden. In de 40ste minuut leek Empelina op voorsprong te komen, maar de bal werd nog net door Koen van Deurzen van de Erpse doellijn gekopt.

Ook in het begin van de tweede helft kwam Erp goed weg. Een verwaaide voorzet kwam tot ieders verbazing op de lat terecht en zo kroop Erp door het oog van de naald. Toch leek dit voor Erp het signaal om het heft in eigen hand te nemen. In de 53ste minuut kwam Erp op een 1-0 voorsprong. Emiel van der Sanden deed dit keer wel alles goed en liet de doelman kansloos. Even later moest Ruud Hanenberg met een blessure het veld verlaten en werd zijn plaats ingenomen door Luuk van der Steen. In de 66ste minuut verdubbelde Erp de stand. Een voorzet van Joost van Dijk werd wederom door Emiel van der Sanden onberispelijk ingeschoten. Daan van Hoof kwam voor Dieuwe van der Heijden in het veld en Roel Schouten kwam Roy Verhagen vervangen. Erp tekende zelfs de 3-0 nog aan. Emiel van der Sanden bracht koppend Rens van der Steen in stelling en die kopte de bal droog achter de doelman en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Bij de mannen uit Empel was het geloof eruit. Erp raakte in de slotfase nog paal en lat, maar een vierde treffer zou te geflatteerd zijn geweest.

Erp heeft deze zondag goede zaken gedaan. Het was zeker geen geweldige wedstrijd, maar in de eerste wedstrijd na de winterstop 3 punten pakken is wel erg lekker.

Volgende week spelt Erp wederom thuis, dan komt Vianen Vooruit op bezoek.