Erp blijft na overwinning op Sportclub Irene koploper

... (intikker)

2e klasse H

14 oktober 2018 14:30

Onbekend

Erp kende vorige week een moeizaam middagje in Overloon. Uiteindelijk konden beide partijen leven met het gelijke spel. Deze middag  kreeg  Erp Sportclub Irene op bezoek, een voor Erp onbekende tegenstander uit het Limburgse Tegelen.

Erp begon deze middag wederom met Yoeri Vissers in het centrum van de verdediging en Roy Verhagen op het middenveld. Erp startte voortvarend en dat resulteerde binnen vijf minuten in een voorsprong. Een voorzet van Marcel Claasse op rechts werd in eigen doel gekopt: 1-0. Tien minuten later scheerde een strak schot van Koen van Deurzen rakelings over de lat. Erp voerde de druk verder op en de tweede goal liet dan ook niet lang op zich wachten. Vanuit een scrimmage voor het doel schoot Emiel van de Sanden keihard op de paal en uit de rebound plaatste Dieuwe van der Heijden met een prachtige curve de bal voorbij de doelman: 2-0. Geen vuiltje aan de lucht. Zo leek het althans, want als Sportclub Irene al in de buurt van het Erpse doel kwam, was er altijd Dennis van Ballegooy die op de juiste plaats stond. Toch kwam er zes minuten voor rust de aansluitingstreffer. Een misverstand in de Erpse verdediging bracht de 1-2 op het scorebord en dat gaf de nodige onrust binnen de Erpse gelederen.

Zoals verwacht, voerden de gasten na rust de druk op. Echter zonder gevaarlijk te worden. Na een kwartier in de tweede helft stelde Erp daar iets tegenover. Een prachtige combinatie tussen Dieuwe, Emiel, Koen en weer Emiel die met een lobje de keeper wilde verschalken had helaas niet het gewenste resultaat. Een afstandschot van Toon Barten gaf ook niet de opluchting aan Erpse kant, want zijn bal belandde op de lat. Dieuwe van der Heijden en Toon Barten vielen geblesseerd uit en werden vervangen door Max de Jong en Rob van Rijbroek. Een bal voorlangs van Roy Verhagen was het laatste wapenfeit van de wedstrijd en heel Erp haalde opgelucht adem na het laatste fluitsignaal.

Erp was net als vorige week weer heer en meester tot de tegentreffer. Het leek een herhaling van zetten te worden, maar Sportclub Irene was niet bij machte Erp op knieën te krijgen. Derhalve een verdiende overwinning, maar je eigen spel blijven spelen na een tegentreffer is nog wel een aandachtspunt. Volgende week speelt Erp wederom een thuiswedstrijd tegen Sparta‘18 uit Sevenum.

Foto's: Marco van Leuken