ERP 1 IS KAMPIOEN NA OVERWINNING OP SSS'18

19 mei 2019 14:30

Scheidsrechter

H.C.A. (Haico) Michielsen

Onbekend

In de voorbeschouwing zijn er al tal van superlatieven voorbij gekomen voor de aankondiging van deze wedstrijd. En het kan inderdaad een historische wedstrijd worden, mits Erp met de overwinning aan de haal gaat. Als dit gaat gebeuren is dat een heel knappe prestatie. Erp speelde in de aanloop naar dit seizoen een geweldige reeks van bekerwedstrijden. De sterren werden spreekwoordelijk van de hemel gespeeld. Daarna kreeg Erp te maken met langdurige blessures van verschillende vaste waarden binnen de groep. Toch heeft Erp deze middag de mogelijkheid voor het eerst in haar geschiedenis kampioen te worden van de 2de klasse H. Dit geeft maar weer eens aan dat Erp in de breedte over een goede selectie beschikt, mede dankzij Erp 2 dat zich jaar na jaar handhaaft in de reserve hoofdklasse.

De wedstrijd moet nog gespeeld worden, de bal is rond en tal van clichés kunnen we aan deze wedstrijd hangen. We gaan het zien. De sfeer op het sportpark was bij voorbaat al goed. Erp 7 vierde het kampioenschap en Erp 4 nam vast een voorproefje op volgende week.

Erp en SSS’18 begonnen aftastend aan de wedstrijd. Het eerste wapenfeit kwam van de voet van Joost van Dijk. Zijn schot ging over. Een minuut later lieten de gasten zich zien met een schot dat voorlangs ging. Ondanks dat het spel van beide kanten aftastend was, werd er wel aanvallend gevoetbald. In de eerste 10 minuten vielen er maar liefst 8 corners te noteren. SSS’18 had op dat moment het betere van het spel met verzorgd voetbal. Alleen de eindpass ontbrak steeds. In het laatste kwartier van de eerste helft trok Erp het initiatief naar zich toe. Een prachtige aanval met in de hoofdrollen Emiel van der Sanden en Koen van Deurzen had voor de bezoekers een waarschuwing moeten zijn. In de 41ste minuut was het Joost van Dijk die Erp na een mooie aanval op voorsprong zette: 1-0.

Zoals verwacht zocht Overloon in de tweede helft volop de aanval. De eerste mogelijkheid kwam er al na 5 minuten, maar een prachtige redding van Dennis van Ballegooy voorkwam de gelijkmaker. Na een uur voetballen viel de beslissing. Een misverstand in de verdediging van SSS’ 18 gaf Emiel van der Sanden de ruimte de bal rustig klaar te leggen en binnen te schuiven: 2-0. Kort daarop kreeg hij een applauswissel en kwam Rob van Rijbroek hem vervangen. Rob had gelijk de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar zijn schot ging over. Het geloof in een goede afloop ebde bij de gasten weg en de kopjes gingen langzaam hangen. Bij Erp maakte Ruud Delisse plaats voor Bob Verhagen en werd Ruud Haneberg vervangen voor Dieuwe van der Heijden. SSS’18 bleef op zoek naar een treffer. De ruimtes werden daardoor steeds groter en als Erp het goed uitgespeeld had, was de uitslag hoger uitgevallen, maar niemand die daar, na het laatste fluitsignaal, nog om maalde. Vuurwerk en knallende kurken luidden het kampioensfeest in.

Erp heeft historie geschreven en dat is een zeer knappe prestatie. Zeker als je in ogenschouw neemt dat Erp dit seizoen te maken heeft gehad met zoveel pech.