88'

2e klasse H

28 oktober 2018 14:30

Onbekend

Erp kreeg deze week een bittere pil te slikken. Het was niet zozeer de verwerking van de eerste nederlaag, maar meer de berichten over de blessures van Toon Barten en Yoeri Vissers. Waarschijnlijk kan Erp dit seizoen geen beroep meer doen op beide spelers en zo moet trainer Jurgen van Wanrooij na 5 wedstrijden al creatief sleutelen aan zijn basiself.

Erp begon met Rens van der Steen in het centrum. Het elftal startte onzeker en was in de eerste fase vooral zoekende. Toch kreeg Erp al na 5 minuten een mogelijkheid. Koen van Deurzen had net iets te veel tijd nodig om echt te kunnen uithalen. In het verloop van de wedstrijd kreeg Erp steeds meer grip op het spel en in de 25ste minuut had de openingstreffer moeten vallen. Emiel van der Sanden stormde alleen op het doel af, passeerde de keeper en kwam daardoor te ver links van het doel om zelf nog te kunnen scoren. Uiteindelijk legde hij de bal nog wel terug op Dieuwe van der Heijden, maar de kans was toen eigenlijk al verkeken en het schot ging over. In diezelfde minuut gaf Dieuwe van der Heijden nog twee scherpe voorzetten. Beide keren scheelde het maar een haar, maar de verlossende treffer kwam er niet. Even later botste Koen van Deurzen tegen de doelman van Real en dat betekende de volgende speler op de toch al lange blessurelijst van Erp. Hij werd vervangen door Ruud Haneberg en daardoor schoof Dieuwe van der Heijden een linie terug naar het middenveld. In de voorlaatste minuut van de eerste helft waren de gastheren dicht bij de voorsprong. De kopbal werd echter op miraculeuze wijze gestopt door Dennis van Ballegooy.

In de tweede helft zette Real Lunet volop druk waar Erp het erg moeilijk mee had. Erp kwam nauwelijks nog op de vijandelijke helft. In de 67ste minuut werd Dieuwe van der Heijden vervangen door Luuk Barten, die daarmee na een langdurige blessure zijn rentree maakte. Erp vocht voor wat het waard was en kwam dankzij die strijd op 0-1. Een ingooi van Bob Verhagen werd met het hoofd verlengd door Emiel van der Sanden en Max de Jong was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te tikken. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg, door twee keer geel, met 10-man te staan. Toch bleef het spannend tot het laatste moment en bewees Dennis van Ballegooy meerdere malen zijn klasse. Het slotakkoord was voor Ruud Haneberg. Hij bekroonde zijn goede invalbeurt met een knap doelpunt in de uiterste hoek, waar de doelman van Real geen antwoord op had: 0-2. Meteen daarna klonk het verlossende eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter.

Ondanks de pech van vele blessures heeft Erp deze middag de rug gerecht en 3 punten gepakt, waardoor het blijft meedingen naar de 1ste periodetitel. Volgende week treedt Erp aan tegen Venhorst, dat deze zondag verrassend van EVVC wist te winnen.