Roy Verhagen (afstandschot)

2e klasse H

14 april 2019 14:30

Onbekend

Erp trad vandaag aan met dezelfde 11 spelers die de laatste weken heel veel punten hebben binnengehaald. Na een kleine 10 minuten kreeg Emiel van der Sanden na een mooie passeerbeweging de eerste kans. De keeper van Heeswijk was echter op zijn qui-vive en wist de inzet te pareren. Nog geen 5 minuten later was het wel raak voor Erp. Na een prima, keihard genomen vrije trap van Ruud Delisse was het een verdediger van Heeswijk die het laatst de bal raakte en Erp op een 1-0 voorsprong zette.

Nauwelijks een minuut later kwam Erp goed weg nadat een voorzet per ongeluk tegen de lat belande boven de kansloze keeper van Erp Dennis van Ballegooij. Daarna was het eigenlijk alleen maar Erp wat de klok sloeg. Joost van Dijk kogelde op doel, Koen zag zijn inzet op de doellijn gekeerd door een verdediger van Heeswijk en zo waren er nog meerdere kansen om de voorsprong uit te bouwen. In de 26ste minuut kreeg Roy Verhagen de bal op het middenveld. Hij stormde op het doel af en met een kanonskogel verdween de bal in de kruising van het doel van Heeswijk. Een prachtige goal en een zeer terechte voorsprong gezien het spel in de eerste helft.

In de tweede helft verving Dieuwe van der Heijden Emiel en al heel snel werd ook Rob van Rijbroek vervangen door Daan van Hoof. Het spel in de tweede helft was soms van een bedenkelijk niveau. Erp hoefde natuurlijk niet meer en Heeswijk kon vandaag niet beter. Na een kwartier in de tweede helft werd Ruud Hanengraaf in de 16 meter naar beneden getrokken en kon de scheidsrechter niets anders doen dan Erp een penalty geven. Dieuwe van der Heijden besliste de wedstrijd met een feilloos genomen 11-meter en bracht Erp zo op een 0-3 voorsprong. In het laatste half uur gebeurde er nagenoeg niets meer en keerde Erp wederom met drie punten naar huis. Volgende weekend een dubbel programma tegen DAW uit Schaijk. Zaterdag eerst uit en op maandag thuis.