Erp komt sterk terug van 0-2 achterstand tegen EVVC

2e klasse H

17 februari 2019 14:30

Onbekend

Vinkel uit, altijd lastig en ook deze middag was dat niet anders. Kwam vorige week zondag de regen nog met bakken uit de lucht, deze zondag was er de zon  als decor.

De eerste kans was er in de 6de minuut voor EVVC. Een strakke voorzet werd niet verzilverd, maar hoog over het Erpse doel geschoten. Tien minuten later kon de thuisploeg wel juichen. Roy Verhagen kopte de bal ongelukkig in de voeten van de tegenpartij en de Vinkels aanvaller bedacht zich geen moment en trapte de bal diagonaal in de uiterste hoek: 1-0. En als de voorsprong er is, raakt Vinkel in zijn element. Dan worden de ballen naar voren geramd en hopen ze op een geslaagde voortzetting door Gerwin van den Boom. Erp stelde hier twee kansjes tegenover. Een geschampte kopbal van Koen van Deurzen en een schot van Emiel van der Sanden, maar beide leverden niet de gelijkmaker op.

In de tweede helft kwam Erp sterk uit de startblokken. Erp dacht op gelijke stand te komen, maar de scheidsrechter ging mee in het advies van de grensrechter en keurde het doelpunt af. Enkele minuten later werd de domper voor Erp nog groter. Een fout op het middenveld werd meedogenloos afgestraft en zo kwam EVVC op een comfortabele 2-0 voorsprong. Erp ging echter niet bij de pakken neerzitten en in de 60ste minuut was er via een prachtig genomen vrije trap door Dieuwe van der Heijden de aansluitingstreffer: 2-1. Erp zette volop druk en middels een scrimmage met kansjes voor Emiel van der Sanden en Koen van Deurzen hing de gelijkmaker in de lucht. Even later was er nog een kopbal van Rens van der Steen die rakelings langs de paal ging. Het wilde maar niet lukken. Trainer Jurgen van Wanrooij bracht met de 15-jarige Joep Offermans  een extra aanvaller in. Door telkens weer op de grond te gaan liggen,  probeerde EVVC de aanvalsdrift van Erp te beteugelen en nam de druk op het Vinkelse doel af.  Tien minuten voor tijd leek deze tactiek zijn vruchten af te werpen.  De Vinkelse spits had de definitieve beslissing op zijn voet, maar goed ingrijpen door Dennis van Ballegooy voorkwam dat. Even later kreeg Erp dan toch loon naar werken. Met een snelle counter op links gaf Ruud Hanenberg een perfecte voorzet, die door Dieuwe van der Heijden feilloos werd binnen geschoten en daarmee kreeg Erp de verdiende gelijkmaker: 2-2. De stand had in de resterende minuten ook nog hoger uit kunnen vallen. Een wereldredding van Dennis van Ballegooy hield Erp op de been en even later kwam EVVC goed weg, toen Joost van Dijk de kruising van paal en lat trof. Na een enerverende tweede helft moest Erp uiteindelijk genoegen nemen met een punt.

Volgende week treedt Erp in Sevenum aan tegen hekkensluiter Sparta’18, maar ook dat zal geen gemakkelijke klus worden. Gemakkelijke wedstrijden zijn er immers niet in de 2de klasse H.

Bron foto's: Henk van Esch Fotografie