26 mei 2019 14:30

Scheidsrechter

P.J. (Ko) van der Ven

Onbekend

Kampioen Erp moest deze middag aantreden tegen Sportclub Irene. Een wedstrijd om des keizers baard. Erp heeft zich vorige week mogen kronen als kampioen van de 2de klasse H en Sportclub Irene is zeker van nacompetitie en zal daarin moeten vechten voor lijfsbehoud in diezelfde klasse. Toch zal Erp proberen de mooie reeks van overwinningen te completeren met een laatste zege.

Erp ontving, voordat er afgetrapt werd, van de thuisploeg bloemen voor het kampioenschap.

De wedstrijd begon rommelig mede door toedoen van het slechte veld en de strakke wind. De Erpse voorhoede werd nauwelijks gevonden, totdat in de 27ste minuut Joep Offermans zelfzuchtiger had moeten zijn en in plaats van de bal af te leggen zelf het doel moeten zoeken. Twee minuten later waren het de gastheren die op 1-0 kwamen. Niet lang daarna had Irene de stand kunnen verdubbelen. Slecht uitverdedigen door Dennis van Ballegooy bracht de thuisploeg vrij voor het doel. Dennis herstelde zelf zijn fout door de ingeschoten bal toch nog uit het doel te ranselen.

De 2-0 kwam er alsnog 12 minuten na rust. Slecht ingrijpen door de Erpse defensie werd genadeloos afgestraft. De aansluitingstreffer liet echter niet lang op zich wachten. Een assist van Rob van Rijbroek werd door Ruud Delisse knap binnen geschoten: 1-2. In de 80ste minuut kreeg Luuk Barten zijn verdiende publiekswissel en maakte Dre Schepers zijn debuut. Erp kwam in de laatste minuut nog langszij. In een scrimmage was het uiteindelijk Bob Verhagen die de 2-2 aantekende.

Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van Luuk Barten. Luuk heeft maar liefst 16 jaren in het eerste gestaan en heeft verschillende kampioenschappen mogen vieren. Ook verzorger Anton Schellekens en assistent-trainer Claus Foederer kregen een dankwoordje voor bewezen diensten. Beiden vertrekken naar elders.

Erp heeft een mooi seizoen achter de rug. Na de zomer wacht de 1ste klasse en dan kan iedereen weer vol aan de bak.