Scheidsrechter

R. (Raymon) Karavla

Accommodatie

Onbekend

Erp zit met tien punten uit de laatste vier wedstrijden duidelijk in de lift. Het is echter nog geen reden om aan te nemen dat ook Volharding deze middag de drie punten in Erp laat. Volharding kent een bijzonder wisselvallig seizoen, maar is een fysieke ploeg die de huid deze middag duur zal verkopen.

De eerste aanval kwam van Erp. Gijs van den Boom stoomde op aan de linkerkant, gaf een strakke voorzet, maar bij Erp was er niemand om de bal binnen te tikken. Twee minuten later was er een attente Dennis van Ballegooy nodig om de voorsprong voor de gasten te voorkomen. De wedstrijd kende op dat moment een rommelige fase met Erp als bovenliggende partij. Dit overwicht werd in de 20ste minuut verzilverd door Ruud Hanenberg, die op links door kon lopen en beheerst de bal binnenschoof in de verre hoek: 1-0. De gelijkmaker liet helaas niet lang op zich wachten. Door slecht ingrijpen van de Erpse achterhoede, konden de gasten profiteren en verscheen de 1-1 op het scorebord. Vanaf dat moment nam Volharding het initiatief, maar tot aan de rust bleef het bij deze gelijke stand.

Erp begon de tweede helft met Dieuwe van der Heijden voor Rob van Rijbroek. De eerste mogelijkheid was er middels een afstandsschot van Volharding. Toch was het Erp dat de voorsprong nam in de 48ste minuut. Een werkelijk subliem stiftje van Emiel van der Sanden, waar de klasse van afdroop, gaf de doelman het nakijken: 2-1. Het leek een herhaling van zetten, want ook ditmaal was het binnen vijf minuten gelijk. Een bal onderkant lat, kon niet weggewerkt worden en de 2-2 was een feit. Dieuwe van der Heijden was met twee afstandsschoten nog het dichtst bij de winnende treffer, maar beide schoten misten op een haar na het doel. In de 82ste minuut leek Erp alsnog aan het langste eind te trekken. Een voorzet van Joost van Dijk werd door Koen van Deurzen, achter het standbeen door, op doel getikt en op een zeer fortuinlijke manier door de doelman uit het doel gewerkt. De corner die daaruit volgde, werd door de ingevallen Luuk van der Steen rakelings overgekopt. Het slotakkoord was voor Dennis van Ballegooy, die met een goede redding de stand in evenwicht hield.

Wellicht had er deze middag iets meer ingezeten voor Erp. Toch is het gelijke spel een aardige afspiegeling van de wedstrijd. Volgende week speelt Erp uit tegen Heeswijk.