2e klasse H

10 maart 2019 14:30

Onbekend

Erp trad vandaag aan met een zeer jeugdig elftal. Gijs van de Boom verving de geblesseerde Bob Verhagen en Daan van Hoof de geschorste Roy Verhagen.

Of deze wedstrijd gespeeld had moeten worden blijft altijd de vraag. De stormachtige wind die dwars over het veld stormde was van zeer grote invloed op het spel. Na een kleine drie minuten was het al raak. Joost van Dijk gaf een scherpe voorzet die mede door de wind gemist werd door de verdediger van Venhorst en Luuk van der Steen. Gelukkig miste Emiel van der Sanden niet en maakte beheerst de 0-1.

Erp bleef de iets betere ploeg en wist in deze moeilijke omstandigheden toch nog enkele kansjes te creëren. Venhorst had duidelijk zeer veel moeite met de harde wind en kwam in de eerste helft tot geen enkele doelrijpe kans.

In de tweede helft waaide het misschien nog wel harder. De prima leidende scheidsrechter dhr Opsteen uit Keldonk had de wedstrijd kunnen staken maar besloot toch om de wedstrijd uit te laten spelen. Er was geen sprake van mooi of sprankelend voetbal en beide ploegen kwamen niet of nauwelijks voor het doel van de tegenstander. Erp verdedigde de voorsprong en Venhorst probeerde alles om bij het doel van de prima keepende Dennis van Ballegooij te komen. Erp wisselde in de tweede helft nog driemaal. Max de Jong, Dieuwe van der Heijden en Roel Schouten kwamen in het veld voor Luuk van der Steen, Ruud Hanenberg en Daan van Hoof. In de extra tijd kreeg Venhorst nog enkele kansjes maar gelukkig voor Erp werd er niet meer gescoord.

Erp heeft vandaag weer goede zaken gedaan en houdt de aansluiting met de bovenste plekken. Zelden een wedstrijd gezien waar de weersomstandigheden zoveel invloed hadden op het spel als vandaag. Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen het Vughtse Real Lunet.

Foto's: Eric Elbers
Bron foto's: Kliknieuws