1 - 3

2e klasse H

20 april 2019 18:00

Onbekend

Dit paasweekend stond er voor Erp een dubbel programma gepland. Op paaszaterdag uit in Schaijk tegen DAW en op 2depaasdag thuis tegen DAW. DAW is bezig met het eerste seizoen in de tweede klasse en doet dat zeer verdienstelijk. Erp strijdt om het kampioenschap en zoveel mogelijk punten dit weekend betekent een spannend slot van deze competitie.

De eerste helft was een matige vertoning. Erp was iets sterker, maar DAW was in de 25ste minuut met een bal tegen de paal het dichtst bij de openingstreffer. Het spel was rommelig en kenmerkte zich door de vele verkeerde passes. Toen iedereen vrede had om met een 0-0 stand te gaan rusten, was het Koen van Deurzen die uit een voorzet van Roy Verhagen net voor de thee Erp op voorsprong bracht: 0-1.

In de tweede helft nam Bob Verhagen de plaats in van Gijs van den Boom en na een paar minuten had Rens van der Steen de stand kunnen verdubbelen, maar zijn schot ging hoog over. In de 57ste minuut was Roy Verhagen met een schot rakelings over het doel wel dichtbij  Erps tweede doelpunt. Dat kwam er uiteindelijk tien minuten later. Joost van Dijk gaf vanaf rechts een goede voorzet op Emiel van der Sanden, die met de borst de bal klaarlegde voor Luuk van der Steen, die wist met dit buitenkansje wel raad en zette Erp  op een 0-2 voorsprong. De wedstrijd leek vanaf dat moment gespeeld, maar slecht ingrijpen door de Erpse verdediging betekende twee minuten later de aansluitingstreffer voor de mannen uit Schaijk: 1-2. DAW zag door deze goal weer kansen, Erp raakte aardig in de verdrukking en ging steeds meer  achteruit voetballen. In de 80ste minuut werd Luuk van der Steen vervangen door Dieuwe van der Heijden. Een minuut later bracht een voorzet van Ruud Hanenberg aan alle onzekerheid een einde. Die voorzet werd met en kopbal door Ruud Delisse verzilverd: 1-3.

Matige wedstrijd en toch 3 punten, dan word je misschien wel kampioen.