2 - 1

2e klasse H

24 februari 2019 14:30

Onbekend

Erp heeft uit de laatste twee wedstrijden twee punten vergaard. Gelijke spelen leveren weinig op. Drie punten zijn deze middag zeer welkom.

Erp trad aan met op de linksbackplaats Bram van Houtum voor de geblesseerde Bob Verhagen. Erp begon stroef aan de wedstrijd en dat resulteerde in 5de minuut al in een voorsprong voor de thuisploeg.  In de verdediging van Erp werd de bal slecht weggewerkt en door Sparta binnen geschoten: 1-0. Erp speelde in die fase met weinig vertrouwen en overtuiging. Spelers vonden elkaar niet, afvallende ballen waar voor Sparta en Erp was constant zoekende. In het tweede gedeelte van de 1ste helft werd Erp sterker en kreeg het meer grip op het spel. In de 30ste minuut was  Koen van Deurzen dichtbij de gelijkmaker. Uit een voorzet van Joost van Dijk kopte hij de bal op de lat. Even later was het Roy Verhagen die een grote mogelijkheid kreeg. Dit keer was Koen van Deurzen de aangever. Zijn kopbal miste richting en werd derhalve een gemakkelijke prooi voor de keeper.

Na de rust speelde Luuk van der Steen op de plaats van Ruud Hanenberg. Erp speelde met veel meer druk naar voren. De Spartanen kwamen nauwelijks nog van hun eigen helft. Na ruim een uur was er dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Een bal afkomstig van Ruud Delisse werd door Emiel van de Sanden met veel gevoel over de doelman gelobd: 1-1. Erp bleef sterker en de Spartanen konden geen vuist meer maken. Erp bestookte de doelman van de gastheren middels een kopbal van Koen van Deurzen en  afstandschoten van Roy Verhagen en Luuk van der Steen. Gijs van den Boom verving inmiddels de geblesseerde Bram van Houtum en Ruud Delisse maakte plaats voor Joep Offermans. In de 82ste minuut kwam Sparta geheel uit het niets bijna op voorsprong. Erp zou hierdoor gewaarschuwd moeten zijn, maar dat bleek niet zo zijn. Vijf minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een corner en geheel tegen de verhouding in leidde die tot de winnende treffer: 2-1. Sparta kreeg hiermee teveel, Erp te weinig.

Erp heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Na een matige eerste helft speelde het in de tweede helft veel beter.  Toch ging het in de laatste minuten nog mis en stond Erp uiteindelijk met lege handen. Erp kan de wonden gaan likken en na het carnavalsweekend revanche nemen.