Roy Verhagen (schot)

2e klasse H

23 september 2018 14:30

Onbekend

Een nieuw seizoen en een nieuwe trainer in de persoon van Jurgen van Wanrooy. De verwachtingen binnen het Erpse zijn hooggespannen. De voorbereiding was meer dan uitstekend te noemen, alleen de laatste wedstrijd tegen Mierlo Hout was minder. Kwalificatie voor de volgende bekerronde was toen al gerealiseerd. Na een gortdroge zomer waren deze middag de wolken grijzer dan ooit en kwam de regen met bakken uit de lucht, derhalve een glad en zwaar veld.

Uit piëteit met de slachtoffertjes in Oss werden er vooraf aan de wedstrijd ballonnen de lucht in gelaten.
Na het beginsignaal kwam Vianen duidelijk beter uit de startblokken en was met een scherpe vrije trap dichtbij het eerste doelpunt in de 2de klasse. Alles wees erop dat het wel eens een lastige middag kon worden. Het was niet zozeer dat Vianen goed voetbalde, maar het provocerende gedrag van de thuisclub bracht Erp regelmatig in verlegenheid. Toch was het Erp dat het eerste doelpunt aantekende. Goed doorlopen van Bob Verhagen, zorgde er voor dat Koen van Deurzen zijn eerste doelpunt in het nieuwe seizoen kon bijschrijven: 0-1. Verder bleef het spel van beide kanten slordig en was er veel balverlies.

In de tweede helft nam Erp het initiatief en was daarmee duidelijk de bovenliggende partij, zonder in eerste instantie echt gevaarlijk te worden. Na een kwartier was er een klein kansje voor Emiel van de Sanden. Zijn kopbal werd met een uiterste krachtinspanning van de keeper gekeerd. Tien minuten later resulteerde een schot van Youri Vissers ook niet tot een verdubbeling van de stand. In de 74ste minuut gebeurde dat wel. Roy Verhagen in het veld gekomen voor Ruud Delisse, schoot na een voorzet van Dieuwe van der Heijden de bal resoluut in de touwen: 0-2. Toon Barten werd nog vervangen door Rob van Rijbroek. Vianen kreeg nog een geweldige kans, maar de Erpse doelman Dennis van Ballegooy keerde deze met een prachtige reflex. Erp speelde de wedstrijd verder rustig uit en de drie punten kwamen niet meer in gevaar.

Erp heeft zijn eerste punten binnen. Het was zeker geen hoogstaande wedstrijd, maar drie punten en geen tegendoelpunten is een mooi begin.
Vianen Vooruit- Erp 0-2. 34. Koen van Deurzen 0-1, 74. Roy Verhagen 0-2.

Bron foto's: Hanny van der Linden / Kliknieuws