Jo17-1 pakt koppositie na winst in Limburg

Datum

10 november 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Jo17-1 is de competitie goed gestart. Met zes overwinningen uit zeven wedstrijden mag het team nadat het ook afgelopen zaterdag won van Montagnards uit Bergen (Limburg) zich koploper van de 1ste klasse noemen.

Ondanks de goede competitiestart had Erp het afgelopen zaterdag zeer lastig tegen de fysiek sterke tegenstander. De ploeg van trainer Thijs Ketelaars begon de wedstrijd in het vertrouwde 4-3-3 systeem. Het team dat het normaal gesproken moet hebben van combinatievoetbal over de grond, kon in de 1ste helft weinig potten breken en creërde in 40 minuten maar een kans die het noemen waard is. Helaas werd deze kans ook nog eens gepareerd door de keeper van de tegenstander.

Tijdens de thee werden dan ook nieuwe plannen gesmeed om toch met een overwining en met beter voetbal huiswaards te keren. De drie wissels die werden ingebracht zorgde er in ieder geval voor dat de wedstrijd opengebroken werd. Het regende ineens kansen voor Erp, maar ook zeker voor de tegenstander. Gelukkig konden de Jo17-1 rekenen op de sterk keepende Daan Opheij. Maar ook hij kon in de 65ste minuut niet voorkomen dat Montagnards de 1-0 op het bord zette.

Dit betekende dat de mouwen nog verder moesten worden opgestroopt en er vol op de aanval gespeeld moest gaan worden. Dit lukte gelukkig en al na drie minuten was het weer gelijk. Het was de goed in vorm zijnde Dre Scheepers die een voorzet van Job Beekmans binnen knikte.

Nu erop en over was het devies van trainer Thijs Ketelaars. Gelukkig luisterde de jongens hiernaar en riep het de laatste krachten op die ze in zich hadden. En het hielp! In de 75ste minuut was het Sven van Loon die op randje buitenspel met zijn hak de bevrijdende 2-1 binnen werkte. Een heerlijk moment wat met veel gejuich ontvangen werd.

Nu was het zaak om niks meer weg te geven. Dit lukte niet helemaal waardoor het de laatste vijf minuten nog flink billen knijpen was. Gelukkig leverde dit geen goals meer op wat ervoor zorgde dat overwining zes een feit was. Na afloop was iedereen blij en voldaan, zeker toen de jongens hoorde dat de twee grote concurrenten punten hadden laten liggen.

Hopelijk is de goede start een voorbode tot misschien wel een winterkampioenschap. Wie zal het zeggen? Houd daarom de verrichten van de jongens de komende tijd goed in de gaten of kom een keer supporteren.