... (solo)

Hoofdklasse I

1 december 2018 14:30

Onbekend

De jongens van onder 19-1 speelden afgelopen weekend een thuiswedstrijd op ons mooie sportpark. Dit seizoen zijn de thuiswedstrijden het toneel voor veel spektakel. Zo werden er liefst 19 doelpunten gemaakt in vier wedstrijden en werd een achterstand van 0-3 in de tweede helft omgebogen naar een klinkende 6-3 overwinning.

De tegenstander van vandaag, Volkel, staat onderaan in de competitie. Een mooie gelegenheid om de kater van vorige week (4-1 verlies) weg te spoelen.

De opdracht: Fel beginnen, inzet tonen en snel scoren. Dan gaan de koppies bij de tegenstander gaan hangen en kan het zomaar weer een grote uitslag worden.

In de 15e minuut wordt de 1-0 binnen geschoten door Tom. Een goed begin. Wat volgt is een eenzijdig spelbeeld. Erp heerst, maar nog niet echt op het scorebord. Pas in de laatste minuut van de eerste helft weten we de score te verhogen. Een goede vrije trap van Jorge ‘zjorgie’ Snoek zorgt voor problemen bij de keeper die de bal (niet voor de eerste keer) niet onder controle krijgt. Rens is er als de kippen bij en prikt de 2-0 binnen.

Zaak in de tweede helft om snel de 3-0 te maken. Dat gebeurd ook. Joep maakt een actie aan de zijkant en zet laag voor. Lucky Luuk van Leuken tikt de bal beheerst binnen. Enkele minuten later is het weer Joep met een actie vanaf links. Nu beslist hij om zelf te schieten. Goede keuze 4-0. Erp is op dreef, want binnen no-time lopen we uit naar 7-0 door goals van wederom Luuk (2x) en Joep.

Volkel maakt in de laatste minuten nog een eretreffer, maar de buit is binnen.

Aanstaande zaterdag staat Volharding op het programma. Een taaie tegenstander als we de ranglijst mogen geloven, maar een wedstrijd die we met vertrouwen tegemoet zien.