Venlosche Boys 2 (zon)

Hoofdklasse HK

9 december 2018 11:15

Onbekend

Afgelopen zondag speelde Erp 2 als enig team een thuiswedstrijd in competitieverband. Wegens het onstuimige weer werden diverse wedstrijden afgelast. Gelukkig kon Erp 2 haar laatste wedstrijd voor de winterstop wel spelen door uit te wijken naar kunstgras. Niet voor niets. Erp boekte een belangrijke zege en sluit 2018 heel knap af op een 4de plek.

Met een versterkte selectie traden de mannen van trainer Johan van Grinsven aan tegen hekkensluiter Venlosche Boys. Een team dat tot nu toe 7 punten binnenharkte maar wel goede uitslagen neerzette tegen de nummers 1 en 3 uit de competitie.

Op een winderig en regenachtig veld begon Erp sterk aan de wedstrijd. In de 1ste minuut al was het Luuk van der Steen die een voorzet gaf aan de linkerkant die pardoes en gedragen door de wind binnensloeg bij de tweede paal; 1-0. Een voortvarende start die helaas niet direct werd doorgezet. Erp was namelijk slordig in het eerste kwartier en de ploeg uit Venlo kreeg een aantal kansen die iedere keer prima werden gekeerd door Jelle Voets.

Uit het niets viel dan ook de 2-0 in de 20ste minuut. Het was Luuk van Os die een voorzet gaf aan de rechterkant die uiteindelijk door gestuntel van de keeper achter het net belande. Erp zat nu in een zetel en begon die ook om te zetten in goed voetbal. Al snel had Erp op 3-0 kunnen komen, helaas werd deze penalty goed gestopt door de Venlosche keeper.

Erp kreeg in deze fase kans op kans en had al snel een monsterscore neer kunnen zetten. Echter werd er niet meer gescoord voor de rust.

Na rust eenzelfde patroon. Erp bleef aanval op aanval op de mat leggen en Venlosche Boys legde zich hier gemakkelijk bij neer. Het was dan ook Luuk van der Steen die in de 55 minuut de nekslag gaf en de 3-0 aantekende met een curieus doelpunt door het net heen. Niet veel later mocht ook Koen van Deurzen zich op het scorebord zetten met de 4-0.

Ook in deze fase kreeg Erp wederom de kansen om een monsterscore neer te zetten. Dit gebeurde niet en resulteerde niet veel later zelfs in de 4-1. Dit bleek ook de eindstand te zijn en daar kon iedereen mee leven.

Erp 2 kan terugkijken op een meer dan prima eerste seizoenshelft en dat mag gerust knap genoemd worden met een zeer jong team en diverse blessuregevallen. Hopelijk kan deze lijn na de winterstop worden doorgezet.