Erp 2 knokt zich langs Udi’19 en zet belangrijke stap richting rechtstreekse handhaving

Datum

5 mei 2019 11:45

Accommodatie

Onbekend

Het elftal van Johan van Grinsven mocht afgelopen zondag aantreden tegen Udi’19, een wedstrijd waar de belangen duidelijk waren. Erp speelt de laatste weken sterkt en behaalde dan ook 9 punten uit 3 wedstrijden. Mocht Erp deze wedstrijd winnen, dan ontlopen zo goed als zeker de nacompetitie en mogen zij dus ook volgend jaar weer in actie komen in de reserve hoofdklasse. Eerder dit seizoen speelde de Erpenaren een kansloze uitwedstrijd tegen de mannen van Udi’19 en gingen daar dan ook terecht met 2-0 onderuit. De boodschap vooraf was duidelijk, 3 punten, niet alleen met vooruitzicht op directe handhaving maar ook voor eerherstel.

Nadat een kleine regenval het prima bespeelbare veld vlak voor de wedstrijd nog net even wat extra snelheid gaf, besloot scheidrechter W.Velings om klokslag 11:45 het startsignaal te geven. Erp 2 kwam fel uit de startblokken en had het eerste kwartier dan ook de touwtjes in handen. Echter waren de kansen schaars en hadden beide teams moeite om echt eens gevaarlijk te worden. Na ruim kwart wedstrijd werd de geblesseerde Max de Jong vervangen door Sven van Asseldonk. Diezelfde Sven die vervolgens direct een piekfijne voorzet gaf op het hoofd van Daan van Hoof, die de bal net niet lekker genoeg kon raken waardoor deze rakelings over het doel van de Udense keeper verscheen. Naarmate de 2e helft zich voortzette werd het voetbal slechter, duels werden niet gewonnen en dit resulteerde later in een aantal aardige kansen voor Udi’19. Zo kon doelman Jelle Voets een schot van circa 20 met moeite over het doel tikken en werd Udi’19 niet veel later weer gevaarlijk met een bal op de lat vanuit een corner. Net wanneer de meeste toeschouwers al naar binnen zijn gegaan voor een kop koffie komt Erp vrijwel uit het niets op 1-0. Na een vanuit achteruit goed opgezette aanval en een scherpe voorzet van Stef Munters schiet de koelbloedige Daan van Hoof de 1-0 binnen.

Na een kop thee, de nodige vitamientjes en de duidelijke taal van de trainer trapte Erp af voor de 2e helft. Udi’19 kwam sterkt uit de startblokken en wist Erp flink onder druk te zetten. Voetballend kwam Erp er amper uit en was het vooral tegenhouden. Ondanks het mindere spel werden duels op het middenveld ditmaal well veelvoudig gewonnen en gaven de mannen van Johan amper iets weg. Het harde werken resulteerde na een kwartier in de 2e helft dan ook in de 2-0. Een dieptebal door het midden op Joost van Dijk, die vervolgens zijn tegenstander met een schitterende pirouette passeerde, werd vervolgens keurig afgerond, 2-0. Ruim 10 minuten later was het wederom Joost van Dijk die na slecht opletten van de Udense verdediging voor de 2e maal deze zondagmiddag de keeper wist te verschalken, 3-0. Udi’19 werd nog enkele keren gevaarlijk maar door het nodige keeperswerk en de sterkte Erpse defensie kon Udi’19 geen vuist maken en had Erp de wedstijd onder controle. Na ruim 80 min spelen wist Udi’19 dan toch het net vinden, na een schot van 16 meter kon de Erpse defensie/doelman de bal helaas net niet genoeg keren. Na 3 wedstrijden zonder tegendoelpunten misschien toch een klein smetje op de wedstrijd. Na hard werken kwam Udi’19 er niet meer doorheen en Erp hield dan ook verdiend de punten in eigen huis. Een knappe prestatie van de moegestreden Erpenaren.

De overwinning werd vervolgens nog eens stevig gevierd in de kantine van RKVV Erp. Tegen de Russische kantine-take over onder leiding van Erp 10 konden enkele spelers van Erp 2 ditmaal helaas geen vuist maken en moesten noodgedwongen vroegtijdig afdwalen. Een ding is zeker, de figuranten van Erp 2 zijn de ochtend die daarop volgende wakker geworden met een dubbel goevoel.

Erp 2 bevindt zich momenteel sterk op de 5e plaats van de ranglijst. Een top prestatie van de mannen van Johan van Grinsven. Volgende week is Erp te gast bij Venray en kunnen ze definitief de klus klaren. Met nog 3 wedstrijden te spelen en 8 punten voorsprong op Oss’20, 7 op Venlosche Boys en het al gedegradeerde NWC bevindt Erp zich in een prima uitgangspositie. Met nog 3 wedstrijden te gaan mag er heel stiekem zelfs nog gehoopt worden op een periode, wie weet wat er allemaal nog mogelijk is in deze toch wel knotsgekke competitie.