Erp 2 (zon)

Hoofdklasse HK

2 december 2018 12:00

Onbekend

Afgelopen zondag speelde Erp 2 wederom een belangrijke wedstrijd in een tot nu toe lastig seizoen. Om aansluiting te vinden bij het linker rijtje en weg te blijven uit de degradatiezone moest er uit bij Volharding gewonnen worden.

Erp dat starte in een 5-3-2 systeem begon de wedstrijd fel. Toch werd het een eerste helft waar weinig kansen in  werden gecreëerd en er ook geen bovenliggende partij te bestempelen was. De enige echte kans was voor Job Scheepers na goed voorzetten van Gijs van de Boom, helaas had zijn kopbal te weinig kracht waardoor de keeper van Volharding makkelijk kon redden. Na nog een afstandschot welke over ging van Bram van Houtum floot de scheidsrechter om te gaan rusten met een ruststand van 0-0.

In de rust bleef Job Scheepers geblesseerd achter in de kleedkamer en werd vervangen door O-19 junior Joep Offermans. Deze was meteen belangrijk door goed drukzetten op de verdediging van Volharding. Joost van Dijk ontfutselde de bal van de centrale verdediger en faalde een op een niet, 0-1 voor Erp.

Meteen na de 0-1 kreeg wederom Joost van Dijk nogmaals een grote kans, helaas wist hij deze niet af te ronden waardoor Volharding in de wedstrijd bleef.

Volharding ging steeds meer aandringen op de goal van Jelle Voets. In de 84e minuut werd de gelijkmaker dan ook gemaakt, uit een voorzet van rechts werd er raak gekopt, 1-1. De wedstrijd leek met een gelijkspel te eindigen tot het slotoffensief van Erp. De ingevallen Jorge Snoek nam een voorzet goed aan op zijn borst, kapte zijn tegenstander uit maar schoot helaas op de tenen van de Volharding doelman. Uit de corner die hierop volgde maakte Jesper van Os zich vrij van zijn tegenstander en kopte snoeihard raak, 1-2. Eindelijk zat het dit seizoen een keer mee. Erp 2 kwam dan ook niet meer in de problemen en pakte 3 belangrijke punten bij Volharding.

Volgende week speelt Erp 2 de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen hekkensluiter Venlosche Boys. Bij winst wordt er een gat geslagen met de degradatiestreep, wederom een belangrijke wedstrijd.