Dit was het midweekse voetbal in Erp

12 april 2024 17:15

Jesse Deckers

Omdat er in de afgelopen maanden verschillende wedstrijden zijn afgelast, zijn er afgelopen week verschillende midweekse inhaalwedstrijden gespeeld. Wedstrijden waarin Erp 9 zowaar drie punten pakte, Erp 8 strijdend ten onder ging, en de JO17-1 zichzelf tekort doet.

Erp 6 verliest van Udi'19 5

Erp 6 nam het in eigen huis op tegen Udi'19 5. Erp 6 speelt prima spel, en staat in de middenmoot van de reserve 5e klasse. Udi 5 daarentegen kan nog voor de titel gaan, en dat het dat nog bereiken bleek ook afgelopen dinsdag. Het werd 0-3.

Erp JO17-1 verliest van OJC Rosmalen JO17-2

De wedstrijd van de JO17-1 van aanstaande zaterdag werd naar woensdag gehaald. In de beginfase van de wedstrijd was OJC de betere ploeg, of leek dat zo?  Erp probeerde onder de druk van OJC uit te spelen, maar dat lukte niet. OJC schoot in de eerste helft de 0-1 en de 0-2 binnen. Dus zo gingen de jongens van Hendriks en Goorts in mineur naar de kleedkamer. In de tweede helft kwam goudhaantje Luca van den Broek in de ploeg, en het duurde niet lang voordat hij de aansluitingstreffer tegen de touwen knalde, Job Goorts stuurde hem weg, en hij omspeelde de doelman: 1-2. En niet veel later, stond het al 2-2. De man die bij de 1-2 Luca bediende scoorde nu zelf, via een intikkertje zorgde Job Goorts voor de gelijkmaker. Daarna kreeg Erp kans, na kans na kans, maar de 3-2 viel niet in de goal van OJC. Steker nog de 2-3 viel tot overmaat van ramp in de goal van Juup. In de daaropvolgende minuten zwakte Erp iets af, maar had het nogsteeds de beste kansen om een doelpunt te maken. Maar precies op het verkeerde moment was daar een schitterend afstandsschot van OJC, die vloog ineens binnen, een werkelijk waar prachtig doelpunt. ‘’Zo’n goal maakt hij nooit meer’’ zeiden de Erpse spelers na afloop. Erp doet nog iets terug, maar het was niet genoeg. Erp JO17-1 – OJC Rosmalen JO17-2: 3-4.

Erp 3 hard onderuit tegen Avesteyn 2

Voor Erp 3 stond de inhaalwedstrijd tegen Avesteyn 2 op het programma, in november ging Erp 3 naar het Dintherse, maar toen werd er met hoge cijfers verloren (7-1). Vandaag werden de mannen hiervoor gewaarschuwd, maar dit mocht niet baten. Erp 3 ging met 1-11(!) onderuit.

Erp 8 strijdend ten onder tegen titelkandidaat

Erp 8 stond op donderavond oog in oog met Handel 3, de ploeg die nog vol in de race is voor het kampioenschap. Tegen 19:30 werd door scheidsrechter Deckers een begin gemaakt aan de wedstrijd. Handel liet meteen merken dat het nog meespeelt voor de prijzen, het klapte er vol op en zette Erp 8 meteen onder druk. Tot grote kansen leidde dit echter niet, Erp 8 kwam er zo nu en dan eens uit, maar tot een schot op doel kwam het in de beginfase van de wedstrijd niet. Handel kwam na een kwartier op 0-1 voorsprong, een voorzet kon door de spits worden binnengetikt. En zo’n twintig minuten later maakte Handel de 0-2 uit een corner. Maar op slag van rust deed Erp 8 iets terug, een vrije trap randje zestien werd door Sander Muselaers bekeken binnen gewerkt, dus de spanning in de wedstrijd was weer helemaal terug. Dat bleek ook in de tweede helft, een ‘nerveus’ Handel was zoekende naar de 1-3, en de bevrijdende treffer, maar die viel pas twintig minuten voor het einde van de wedstrijd. Een vrije trap op de zestienmeterlijn werd snoeihard in de kruising geschoten, en zo is de wedstrijd beslist. Erp 8 – Handel 3: 1-3.

Zowaar drie punten voor Erp 9

Persoonlijk wist ik dat deze dag een keer zou gaan aanbreken, de dag dat ik kon schrijven dat Erp 9 een driepunter heeft bijgeschreven. Gisteren was het zover op sportpark de Blaarpeel in De Rips werd Fiducia 3 geklopt, en wel met grote cijfers. Voor de wedstrijd sprak ik met trainer/coach Tom Beekmans, ‘’ik heb er goede kijk op, ik denk dat we eindelijk eens gaan winnen’’ en al in vijfde minuut van de wedstrijd werd de ban gebroken, Erp 9 kwam op voorsprong, notabene via een eigen doelpunt. Zo’n tien minuten later was het wederom raak: Noah Houtman die van Boekel Sport is overgekomen schoot van afstand raak: 0-2. Wederom tien minuten later zorgde Luca Verbrugge voor de 0-3, en de daarmee beslissende treffer. En dat de score dan nog verder uitloopt tot 0-6, dat had niemand durven dromen. Een prestatie van formaat. Gefeliciteerd mannen!  Hopelijk wordt de vorm vastgehouden, en kan er zondag ook van Keldonk 2 gewonnen worden!