11 april 2024 12:00

Jesse Deckers

Aanstaande zondag speelt Erp 1 de thuiswedstrijd tegen Emplina.

Lees de voorbeschouwing hieronder:

Aanstaande zondag neemt Erp 1 het op tegen de ploeg van Anthony Lurling. Vorige week speelden we tegen EFC een redelijke wedstrijd, met name in de tweede speelhelft. In de eerste helft liep EFC over ons heen, en kwamen we nauwelijks aan voetballen toe, in de tweede helft kropen we beter uit onze schulp en creëerden we af en toe een kansje, en gaven we weinig weg achterin. Zonde dat de (matige) Heeswijkse arbiter er vijf minuten te lang bij trok, anders hadden we op zijn minst een punt over gehouden aan het treffen met EFC, en dat punt hadden we goed kunnen gebruiken in de strijd tegen degradatie.

Emplina presteert als promovendus naar behoren in de eerste klasse, het speelt degelijk voetbal en staat zodoende op de vierde plek. Afgelopen weekend speelde het op het eigen sportpark Empel-Zuid tegen RBC, het ging met 1-3 ten onder en zodoende werd RBC kampioen. Emplina wint veel wedstrijden in de slotfase van de wedstrijd, of met een doelpunt verschil. De thuiswedstrijd met VOAB is daar een uitzondering van, die werd 7-0(!).

Toen Erp in november naar Empel afreisde, hadden we er vertrouwen in dat we zouden gaan winnen, dat gebeurde toen helaas niet. We kwamen in de eerste helft met 0-1 voor door een doelpunt van Daan van Hoof, maar toen werd het al snel weer 1-1. In de tweede helft kwam Emplina op voorsprong door een schitterend afstandsschot. In de slotfase van de wedstrijd kreeg de goalie van Empel de rode prent, en kreeg Erp een strafschop die werd benut en zo stond het 2-2. In de daaropvolgende minuten kreeg Erp veel kansen om de winnende treffer binnen te hengsten, maar dat gebeurde helaas niet.

Zondag zijn Yoeri en Roy er weer bij, zei hebben hun schorsing uitgezeten in Eersel, en hopelijk kan ook Job weer meespelen. Als we er zondag met z’n allen de schouders onder gaan zetten, gaan we van het beste uit. Het wordt redelijk weer, dus het zal goed toeven zijn langs de Erpse grasmat. Aarzel niet om naar Den Uil te komen, en wie weet houden we door jouw support de punten in Erp. Tot zondag, 14:00!