Dit was het Erpse voetbalweekend 6- en 7 april

8 april 2024 9:15

Jesse Deckers

In dit korte verslag nemen we jullie mee in ons Erpse voetbalwereldje, verschillende teams komen aan bod! Met deze week: Erp 2, en bij de jeugd de MO11-1, JO11-1, JO13-1 en JO17-1.

Erp MO11-1 verliest

Omdat de MO11-1 in de derde fase bovenin de tweede klasse draaide, heeft de bond besloten het team wat meer uitdaging te geven, en zo promoveerde het team naar de 1e klasse. Zaterdag stond de eerste wedstrijd in deze nieuwe competitie op het programma Nivo Sparta uit Zaltbommel kwam naar Den Uil, maar deze wedstrijd werd helaas met 1-4 verloren.

Erp JO11-1 heeft valse competitiestart

De JO11-1 heeft zich in de derde fase knap weten te handhaven in de hoofdklasse, waardoor het in de vierde fase ook in de hoofdklasse mag uitkomen. Zaterdag speelde het de wedstrijd tegen Nooit Gedacht, de ploeg stond al snel met 3-0 achter, maar kwam nog terug tot 3-2.

Erp JO13-1 heeft off-day

De JO13-1 heeft het in eigen huis opgenomen tegen SCG uit Gestel. Onder de leiding van arbiter in opleiding Finn van den Tilaart ging de clash van start. Erp was ogenschijnlijk de betere ploeg in de beginfase, Maas raakte de lat en er werden kleine kansjes gecreëerd. Maar SCG'18 was de ploeg die op voorsprong kwam, een cruciale fout achterin zorgde ervoor dat het 0-1 werd. En niet veel later werd het ook nog 0-2. In de tweede helft kon het geen weerstand meer bieden, en de stand liep verder uit tot 0-4, waardoor de titel vergeten kan worden.

Erp JO17-1 hard onderuit tegen Avesteyn

De ploeg van Hendriks en Goorts mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen Avesteyn JO17-1, een weerzien met wat kameraden woonachtig in het Dintherse. In december ging Erp ook al naar Avesteyn, toen werd het 5-3. In de beginfase was het een slappe pot vanuit beide kanten, het was warm, en op het kunstgras was het lastig spelen. Avesteyn was de ploeg die op voorsprong kwam, een grote fout van Teun zorgde ervoor dat de nr. 6 van Avesteyn de 1-0 binnen kon schieten. Erp kreeg rond het kwartier een grote kans, Jens de Wit verscheen oog in oog met de keeper, maar de vals vlaggende grensrechter van Avesteyn stook zijn vlag richting de lucht, waardoor de aanval werd afgekapt. Stijn was hier dusdanig om gepiekerd, dat hij de scheidsrechter ervan langs gaf, hierdoor kon hij gaan zitten met een gele prent op zak. Avesteyn profiteerde van het overtal waardoor de score uitliep tot 5-0(!). Na de ijskoude ranja, ging Erp wel iets beter spelen, maar scoren lukte niet. Avesteyn had er wel nog twee in kunnen schieten, maar een strafschop werd snoeihard naastgeschoten, en de andere strafschop werd door Juup gestopt. Eindstand 5-0.

Erp 2 verliest op grond waar het vorig jaar de titel greep

Op sportpark de Potacker in Someren speelde Erp 2 een belangrijke wedstrijd tegen SV Someren, in de eerste helft was Erp 2 de bovenliggende partij, maar een tegengoal net voor de rust zorgde ervoor dat het 1-0 stond, in de tweede helft liep de score verder uit tot 4-0. De tweede verloren uitwedstrijd op rij.