Erp O19-1 gemakkelijk langs Rhode O19-3

3 maart 2024 21:00

Jesse Deckers

Onze JO19-1 nam het afgelopen zaterdag in de ‘’knollentuin’’ op tegen de JO19-3(!) van Rhode. Voor de wedstrijd begon was er sprake van lichte onderschatting aan Erpse zijde, ze denken dat het derde team van Rhode een elftal is, dat over minder kwaliteit beschikt dan Erp, maar Rhode heeft veel meer leden dan ons Erp, dus daar moest niet naar gekeken worden.

Scheidsrechter van dienst Opheij floot tegen 14:30 voor het eerst, en de bal startte met het maken van zijn omwentelingen. Het was heerlijk weer, een graad of vijftien en volle bak zon, zweten dus. Erp startte voortvarend aan de wedstrijd, en kwam op een verdiende 1-0 voorsprong, maar de assistent-scheidsrechter aan de zijde van Rhode heeft buitenspel gezien? Kees ging hierin mee, en Jos kan het scorebord weer resetten. Na de 1-0, is het Rhode die daarna brutaal de leiding nam, bij vrije trap lopen er aanvallers weg van de Erpse defensie, en deze aanvallers worden niet gevolgd, het gevolg daarvan: doelpunt 0-1. De 0-1 is een wake-up-call voor de ‘’Mannschaft’’ van Goorts en van Loon, want daarna gaat het beter spelen. En opzoek naar de gelijkmaker. Deze valt, en voor de rust valt ook nog de 2-1, 3-1 en zelfs de 4-1. De trainer van Rhode is hierom redelijk aangedaan ‘’het had allang rust moeten zijn, deze treffers horen niet te tellen’’

In de tweede helft wordt er slordig gevoetbald, echter komt Erp wel op een 5-1 voorsprong.  Job Goorts speelt een fantastische steekbal op de van de O17-1 overgenomen spits Luca van den Broek en hij maakt met een prachtige solo de 5-1. Een marge van vier doelpunten (!), dat mag je niet meer verspelen. Dat gebeurd ook niet, het is de jarige Job Goorts die met een kopbal a-la Koen van Deurzen de 6-1 op het scorebord krijt, dit is tevens de einstand.

Een gemakkelijke overwinning voor de ploeg van Goorts en van Loon, twaalf uit vier 100% winstpercentage na de winterstop. Hopelijk eindigen deze mannen in mei met de titel, zodat ze een mooi feestje kunnen bouwen! Succes