Erp JO17-1 verspeelt twee kostbare punten

8 februari 2024 20:30

Jesse Deckers

Vandaag neemt Erp JO17-1 het op tegen Nulandia JO17-1, deze ploeg won in de eerste speelronde van de derde fase met 2-0 van Prinses Irene die bij Erp bekend staat als een zeer sterke ploeg. Erp moest vandaag startten zonder een aantal vaste krachten: Jason, Tijn, Cas, Jesse, Teun, Luca en Job kampen met blessures en kunnen daardoor niet of minder spelen.

Om 19:30 is het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Mark van Helvoort te horen over het natte hoofdveld. Erp komt niet al te best uit de startblokken en Nulandia heeft in de eerste fase van de wedstrijd een licht overwicht, maar tot doelpunten leidde dit niet, met dank aan klasse keeperswerk van Juupke. Na het overwicht van Nuland komt Erp er iets beter in en creëert ook wel wat, al is het niet veel. Jens de Wit had de beste kans op de openingstreffer, meer hij knalde een 1:1 tegen de Nulandia keeper aan. Maar niet veel later kan Erp alsnog juichen, Sem (O15-1) vindt met een scherpe lange bal Tobias (O15-1) en Tobias knalt de 1-0 tegen de touwen. Een prachtige combinatie tussen twee mannen uit een lager team, klasse. Na de 1-0 zakt Erp een beetje terug en komt het verder niet meer tot aanvallen in de eerste helft, Nulandia echter ook niet. Hoe komt dit? Trainer Goorts had hier een duidelijk antwoord op ´te snel naar voren willen voetballen´ hij benadrukt nogmaals dat het rondspelen van de bal achterin helemaal niet erg is, en juist zorgt voor meer rust. Na 40 minuten en een beetje is het rust, Erp staat voor. Maar om dit vast te houden zal er in de tweede helft geknokt moeten worden.

In de tweede helft komt Luca in de ploeg voor Jens, en ook Jesse van Zutven (O16) komt in de ploeg voor Siem. We zien in de eerste fase van de tweede helft een beetje hetzelfde spelbeeld als dat we in de eerste helft zagen, slordig. Maar Luca van den Broek is degene die mag aantekenen voor de 2-0, met een schitterende solo speelde hij de Nulandia defensie voorbij een schoot de 2-0 binnen. 2-0, vasthouden, ook al zal dit heel erg lastig gaan worden. Na de 2-0 is Nuland wakker, en komen ze erachter dat ze uit een ander vaatje moeten tappen om resultaat te halen in Erp, dit gebeurt helaas ook. Nulandia dringt Erp terug naar hun eigen speelhelft, en creëren meer kansen, maar dankzij prima verdedigingswerk en klasse reddingen van de keeper blijft de 2-1 uit, tot zo ongeveer 20 minuten voor tijd Nulandia alsnog de 2-1 binnenschiet, dan weten ze in Erp: dit worden lange minuten. Dat blijkt ook zo te zijn, Nulandia krijgt in de ´73 minuut een vrije trap deze wordt prachtig binnengeschoten en zo revancheert Nuland zich van de 2-0 achterstand. Na 80 minuten is het klaar: 2-2, een puntje. Al met al een terechte uitslag.

Erp JO17-1 is door dit gelijke spel nog steeds ongeslagen in de derde seizoenshelft, maar een driepunter hebben we ook nog niet binnen. Misschien na de carnaval tegen Emplina? We gaan het zien, ik wens jullie namens de gehele O17-1 een goeie carnaval!