Erp JO15-1 pakt zwaarbevochten éérste punt in de hoofdklasse

3 november 2023 17:15

Het is een dinsdagavond in oktober, koud, grauw en vreselijk nat. Vandaag speelt de JO15-1 haar eerste wedstrijd in de hoofdklasse. Een historisch moment in de clubgeschiedenis, want nog nooit speelde een O15 team van Erp in de hoofdklasse. Nadat het team onder de leiding van Eddy, Jeroen en Maurice ongeslagen kampioen werd in de 1e klasse, en junioren-topscoorder Tobias de Louw er al 26 in had geschoten, was het tijd voor een stapje hogerop. Die eerste wedstrijd was tegen SV de Braak JO15-1 uit Helmond, die ploeg werd 3e in de hoofdklasse (1e fase), dus de mannen waren gewaarschuwd voor een zware tegenstander.

Het is 19:00 als de scheidsrechter fluit voor het startsignaal van de wedstrijd, al snel is duidelijk dat SV de Braak een fitte, snelle en fysieke ploeg is. In de eerste paar minuten van de wedstrijd heeft SV de Braak veel de bal, en dit resulteert ook in de eerste paar kansen van de wedstrijd, maar Basil verricht meerdere malen excellent keeperswerk. Maar na een paar keer goed weg te zijn gekomen is het dan na 8 minuten toch raak, een speler van SV de Braak komt simpel voorbij de achterhoede van Erp en de 1-0 wordt binnen geschoten. Balen, langs de zijlijn wordt gevreesd voor een monsteruitslag voor de Braak. In de 20e minuut krijgt Erp een vrije trap van de scheidsrechter, Tobias gaat achter deze bal staan en deze komt perfect bij Sem terecht, hij aarzelt niet en schiet op goal, en JA de 1-1 ligt tegen de touwen. Misschien een beetje tegen de verhouding in, maar goed daarom misschien wel dubbel zo lekker. In de daaropvolgende fase is SV de Braak het een beetje kwijt, en komt Erp iets beter in de wedstrijd. In de 27e minuut krijgt Ivan de bal, hij draait hier goed mee weg en legt de bal op Tobias, hij doet een mooi overstapje en komt 1:1 met de goalie van SV de Braak hij maakt koeltjes de 1-2. Zo heeft Erp in 7 minuten de wedstrijd omgebogen en staan ze plotseling met 1-2 voor in Helmond. Na 35 minuten gaan we rusten.

In de tweede helft zien we een feller SV de Braak, bij Erp was de pijp wellicht misschien ook leeg, er waren door afmeldingen maar 12 spelers in de selectie. Maar goed Erp moest door, en dat deden ze uitstekend. Er werd goed verdedigd, Basil de keeper speelde een paar keer een iets wat slechte bal in waardoor de spelers van Erp wellicht dachten dat de tegengoal in de lucht hing. De scheidsrechter speelde een belangrijke rol deze tweede helft, hij floot namelijk helemaal NERGENS voor. Als hij dit wel had gedaan op de momenten dat dit moest had Erp: 3 vrije trappen op een gevaarlijke positie kunnen krijgen, maar goed dit gebeurde niet. Ook voor SV de Braak was de scheidsrechter de schlemiel van de avond, hij had voor de Braak wel een balletje op de stip mogen leggen. In de 65e minuut viel de zwaar terechte 2-2 voor SV de Braak. SV de Braak zette in de laatste 5 minuten nog wel even aan, maar tot een doelpunt kwam het niet meer. Zo pakt Erp zijn 1e puntje in de hoofdklasse, en mag het zichzelf nu volwaardig ‘’’hoofdklasser’’ noemen.