Ook de JO13-1 en JO14-1 zijn poulewinnaar van de 1e fase

19 oktober 2023 18:30

Met trots kunnen wij jullie mededelen dat ook onze JO13-1 en onze JO14-1 hun poule hebben gewonnen.

Erp JO13-1
Het team onder leiding van Willem van de Crommenacker, Hans Bekkers en Dennie Verkuilen begon het seizoen in de 1e klasse, en ze hun ambitie was om bovenin mee te draaien in de 1e klasse.

De eerste wedstrijd tegen Berghem sport werd met 1-2 gewonnen, daarna liepen de mannen tegen het eerste puntverlies aan, in een verhitte wedstrijd tegen Blauw Geel werd het 2-2. Daarna werd menig tegenstander aan de kant gezet de Rakt, Boekel en Prinses Irene moesten allemaal een pas op de plaats maken voor de O13-1. Uit bij Avesteyn werd 1-1 gespeeld, en dat was voldoende om de volgende wedstrijd thuis tegen BMC de titel te grijpen. Het is donderdagavond 18:30, hoofdveld, veel publiek, gespannen spelers. De perfecte ambiance om een kampioenswedstrijd te voetballen. In de eerste fase van de wedstrijd wachhte Erp veel af, maar na een minuut of 15 kwam Erp goed uit en kon Jestin tekenen voor de openingstreffer. Vlak daarna stond BMC te schutteren en schoot Jestin de 2-0 binnen. Vlak voor de rust deed BMC nog wel wat terug, 2-1. Maar in de tweede helft kwam Erp fel uit de kleedmaker. Vlak na rust kreeg de 13-1 een cadeautje van de scheidsrechter: een strafschop, Jestin mocht tekenen voor de 3-1. Vlak daarna knalde Giel de 4-1 binnen, en was de 13-1 zo goed als zeker van de titel. 1 minuut voor tijd maakte BMC wel nog de 4-2, maar dat mocht de pret niet drukken scheidsrechter Jesse Deckers floot na precies 60 minuten af. De JO13-1 is kampioen van de 1e klasse (1e fase)

Erp JO14-1
Het team van Hugo Bouwmans staat ingedeeld in de 2e klasse, misschien is dat een niveautje te laag, maar misschien wel goed om goed warm te draaien.

De eerste wedstrijden van het seizoen worden met veel overtuiging gewonnen, DWSH, MOSA, De Braak en Udi werden allemaal met ruime cijfers van de mat gespeeld. Tegen VESTA ging het allemaal niet zo van een leien dakje en werd er slechts met 3-4 gewonnen. Maar dat waren wel weer gewoon 3 hele belangrijke punten. de daaropvolgende wedstrijd thuis tegen Gemert was dus in theorie al de kampioenswedstrijd. Om 13:00 werd er afgetrapt, en eigenlijk was vanaf minuut 1 al duidelijk dat de O14-1 vandaag de titel met gemak kon grijpen. Luuk van Doorn de topschutter van de O14-1 schoot al snel de 1-0 binnen en niet veel later viel ook de 2-0 en de 3-0. In de tweede helft werd de score nog uitgebouwd tot 6-0! Gemert benutte wel nog een penalty waardoor de stand 6-1 is geworden. Scheidsrechter Deckers vond het na 70 minuten wel welletjes en floot af. Ook de JO14-1 is kampioen!

Namens de hele voetbalclub gefeliciteerd JO13 en JO14-1 met deze uitmuntende prestatie.