Erp 4 op ramkoers voor de titel!

23 mei 2018 14:00

Afgelopen zondag was het erop of eron- der voor Erp 4. Bij winst op Udi'19 zou men 3 punten uitlopen op de directe concurrent en zou het gat 4 punten worden. Bij verlies zou Udi'19 de koppositie overnemen en met twee wedstrijden te gaan een bijna uitzichtloze situatie worden.

De week ervoor werd thuis nog met 14-0 gewonnen van Vorstenbosch. Alleen zou dit een wedstrijd opzich worden. Bij enkele mannen gierde de zenuwen namelijk al een week door het lijf. De wedstrijd was dan ook nog geen 10 minuten onderweg toen een lange bal door Ambro over de verdediging werd gegeven op een vlijmscherpe Fabian. Fabian kon de
bal bij de daarmee opgekomen Ludo Huijbers inspelen. Vervolgens schoot Ludo de bal feilloos op melkbushoogte in de lange hoek (0-1). Een heerlijke start.

Er werd in de eerste helft door beide par- tijen veel strijd maar weinig voetbal ten toneel gebracht. Wat resulteerde in veel vrije trappen in het voordeel van Udi'19. Udi bracht veel lange ballen in die vaak gemakkelijk gepareerd werden. Enkel daar werd Udi dan toch gevaarlijk door slippertjes van Erp zelf. Daar waar de eerste nog gestopt werden wist de kee- per van Erp een hoge bal niet juist in te schatten. Waardoor een te pakken vang- bal, mede door opzichtelijke obstructie van de spits, tussen beide kwam te lig- gen. Hierop kon de keeper van Erp enkel de spits vast pakken, wat resulteerde in een penalty voor Udi. Deze werd feilloos ingeschoten, 1-1.

Dit zou alsnog een goed uitgangspositie zijn, als beide vervolg wedstrijden worden gewonnen. Maar met nog een helft te gaan kon er nog vanalles gebeuren. Na de thee veranderde er weinig qua spel, maar de spanning werd er niet minder om. Ook het meegereisde publiek liet dat langs de lijn merken. Waar eerst Udi met 10 man kwam te staan, kregen ze uit een afgeslagen corner van Erp nog een dot van een mogelijkheid. Maar door een fenomenale redding van een herboren Ruud van Doorn, bleef het bij 1-1. Dit zou mogelijk wel eens dé redding van het kampioenschap kunnen zijn. Vervolgens kwam Erp ook door een gemakkelijk gegeven gele kaart met 10 man te staan, en werd de druk door Udi opgevoerd.

Daar waar de minuten weg tikte, en Erp genoegen nam met een gelijkspel werd Job vd Heijden in de laatste seconden nog eenmaal de zestien ingestuurd. De verdediger van Udi haakte Job, waar de scheidsrechter dan ook direct naar de stip wees. Met veel druk op de schouders werd de penalty perfect binnengeschoten door Niels vd Elzen (1-2). Aftrappen mocht Udi niet meer, want het eindsignaal klonk meteen voor het einde van de wedstrijd. Dit gaf uiteindelijk een flinke ontlading bij de mannen van Erp 4.

Aanstaande zondag 27 mei - 12:15u speelt Erp 4 thuis tegen Keldonk 3. Kom allen aanmoedigen en kijken naar deze sterspelers en ben getuigen van spectaculair slot van de competitie!!
Met een heerlijke feest en seizoensafsluiting tot gevolg!(?)