MO17-1: op naar die goal!

7 september 2020 19:30

Waarschijnlijk hebben we het jongste team in de competitie, met de jongste die net 13 is geworden. Maar omdat er net te veel speelsters zijn die voor 1 januari nog 15 worden, komen we dit jaar uit in de MO17. Dat is ergens jammer. De meeste meiden zijn pas vorig jaar begonnen met voetballen. Het zou voor hun ontwikkeling goed zijn geweest als ze nog een jaar in de MO15 hadden mogen spelen.
Maar: het is zoals het is. Verder niet bij stilstaan en doorrrrr!

En wat doe je dan als je weet dat de tegenstander voetballend verder en fysiek sterker is? Lekker aanvallen, toch!? Goals maken is belangrijker dan winnen! En dus proberen we de tegenstander op het middenveld of nog liever op hun helft te bespelen. Ingraven is voor lafaards. Zijn we niet. En doen we dus niet aan. Vooruit denken. Altijd!

De eerste bekerwedstrijd tegen Margriet MO17-1 zaterdag zou daarom een goede test worden. In de eerste helft was het nog even zoeken, tegen een tegenstander die al een wedstrijd meer in de benen had en een paar erg sterke speelsters in de gelederen had. De tactiek werkte de eerste helft nog niet helemaal zoals de voetbaldoktoren het hadden bedacht: het spel speelde zich vooral op onze helft af. De achterstand met rust was dan ook terecht.

In de tweede helft was het balbezit al wat eerlijkerverdeeld over beide teams. Jammer genoeg lukte het ons niet om een goaltje mee te pikken. Dat had er zeker in gezeten en was ook wel verdiend geweest. Tot een paar keer toe lukte het ons knap om met een diepe bal of een persoonlijke actie vrij voor goal te verschijnen. Daar ontbrak het dan net aan dat laatste beetje power. Geen punt. Gaan we aan werken.

Hoopvolle eerste wedstrijd dus voor MO17-1! Laat maar komen, die meiden van 15 en 16. Wij weten wat ons te wachten staat: op naar die goal!