Erp 2 op jacht naar periodekampioenschap!

11 november 2019 19:00

Dat Erp 2 al jaren op een hoog niveau acteert is geen nieuws meer. Voor het 4de jaar op rij speelt de ploeg van succestrainer Johan van Grinsven in de hoogste klasse van het reservevoetbal. Maar dit jaar presteren de mannen helemaal boven verwachting, aankomende zondag kunnen zij namelijk een gooi doen naar de 1ste periode in de hoofdklasse.

De ploeg begon het seizoen furieus. Met overwinningen op Blauw-Geel 2, HVCH 2, Gemert 2 en Volharding 2 behaalde de blauwwitten de maximale score uit 4 wedstrijden. En niet alleen de score is perfect te noemen, ook het spel kon op veel bewondering rekenen met onder andere geweldige goals.

Helaas kwam er na deze wedstrijden wat zand in de motor. In de lastige uitwedstrijd tegen Venlosche Boys 2 werd voor het eerst gelijk gespeeld nadat Erp 2 pas in de laatste fase de gelijkmaker maakte; 2-2. Dit puntenverlies heeft wellicht gezorgd voor een deuk in het vertrouwen. Een week later werd na een vroege rode kaart voor de ploeg van Johan van Grinsven (al 10 jaar trainer bij Erp!) de eerste nederlaag geleden. Het team ging strijdend ten onder tegen Sparta'25 (0-2).

Met nog twee wedstrijden in de 1ste periode moest afgelopen zondag dus gewonnen worden om nog kans te maken op deze eerste 'officiële' prijs. Groene Ster uit Heerlerheide, de nummer 4 van de ranglijst, kwam op bezoek. Erp 2 begon de wedstrijd zeer slecht. Na een minuut kwam de ploeg al op achterstand. Gelukkig bogen de blauwwitten nog voor rust de stand om naar een 2-1 voorsprong. Toen na de thee de 3-1 op het scorebord kwam te staan, was de wedstrijd in de tas. Ondanks dat Groene Ster via een penalty in de laatste minuut nog terugkwam tot 3-2.

Met 16 punten uit 7 wedstrijden staat aankomende zondag de laatste wedstrijd van de 1ste periode op het programma. Alleen bij drie-punten is de prijs en hiermee volgend seizoen deelname aan de beker bij de standaardteams een feit (er kan nog gepromoveerd worden). Er zal dus gewonnen moeten worden in de uitwedstrijd tegen Venray 2, de ploeg die het tot nu toe erg lastig heeft in de hoofdklasse.

De mannen kunnen hiervoor alle steun gebruiken. Om 11:00 uur trapt de scheidsrechter af op Sportpark De Wieën in Venray. Zien we je dan?

Wil je Erp 2 blijven volgen? Check dan zeker even het Instagramaccount van de ploeg voor geweldige content: https://www.instagram.com/rkvverp2/