JO15-1: Onwennige en bemoedigende start van het seizoen

12 september 2022 13:45

Erp JO15-1 vs Boekel Sport JO15-1

Ze zijn weer los!! Het seizoen 2022-2023 is begonnen. Met een onvervalste derby heeft Erp JO15-1 deze nieuwe voetbaljaargang afgetrapt.

Na een voorzichtige start van de wedstrijd trekt Boekel Sport het initiatief naar zich toe, wat zich al snel vertaalt in de eerste kansen van de wedstrijd. De druk op de Erpse verdediging neemt steeds verder toe, wat de inleiding is voor de eerste Boekelse treffer. Even is Erp uit het veld geslagen door deze tegenvaller. De organisatie op het veld is even weg en verschillende spelers kijken wat onwennig om zich heen. Ze lijken onder de indruk van de Boekelse duelkracht. De 0-2 hangt in de lucht en het duurt slechts een paar minuten voordat deze een feit is. De rest van de 1e helft probeert Erp onder de druk uit te voetballen. Iets wat slechts gedeeltelijk lukt. Erp creëert weinig kansen, blijft de onderliggende partij in de duels en kent nog enkele gevaarlijke situaties voor het eigen doel. Gelukkig wordt de rust gehaald zonder een derde tegentreffer te incasseren.

Hoe anders is het spelbeeld van de 2e helft. De coaches hebben de spelers in de rust meegegeven niet langer onder de indruk te zijn van deze fysiek sterke tegenstander. Ga samen met lef, inzet en vertrouwen de 2e helft  in en laat zien hoe goed we kunnen voetballen! Deze boodschap mist zijn uitwerking niet. Als herboren komt Erp uit de kleedkamer. Duels worden gewonnen, de scherpte is terug en er worden mooie en geslaagde combinaties op de mat gelegd. Het geloof en vertrouwen keren terug in de ploeg. Er worden stevige duels uitgevochten. Vanuit zo’n 1-op-1 duel weet Erp na een schitterende solo de aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen. Met veel energie wordt de jacht op de gelijkmaker geopend. Er wordt met krachten gesmeten en langzaam maar zeker sluipt  de vermoeidheid in de ploeg. Ondanks het aanblijvende overwicht leidt dit niet tot grote kansen en komt de 1-3 “uit de lucht vallen”. Niet veel later fluit de uitstekende leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Helaas is Boekel Sport vandaag letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor Erp. Gezien het verloop van de 2e helft kunnen de dame en heren van Erp JO15-1 met opgeheven hoofd het strijdperk verlaten. Het was wat onwennig, maar vooral bemoedigend voor de rest van het seizoen, wat we vandaag gezien hebben.