Sportlaantje 1 a
5076AM
HAAREN
tel. 0411-621419

Na twee overwinning op rij ging Erp vol goede moed naar Haaren voor de wedstrijd tegen koploper VV Nemelaer, de ploeg van Erps aanstaande trainer Theo van Geffen. In Haaren wachtte een mooi affiche en stond de bovenste plek van de ranglijst op het spel. Helaas werd het een middag om snel te vergeten.

Erp, dat weer startte met prins carnaval Roy Verhagen in de basis, begon goed aan de wedstrijd. Het eerste kwartier was voor de blauwwitten en dat betaalde zich uit in de openingstreffer. Na drie goede hoekschoppen van Ruud Hanenberg en Jorg van Zutphen achter elkaar was het bij de vierde maal raak. Een corner van de rechterkant werd mooi binnen gekopt door Bob van den Berg, nadat de doelman van Nemelaer er opnieuw slecht uit zag. Erp leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar uit het niets was daar alweer de gelijkmaker. Amper vijf minuten kon Erp van de voorsprong genieten. Een vrije trap halverwege het veld werd bij de tweede paal voorgeslingerd en hier kon de aanvoerder van Nemelaer vogeltjevrij binnenknikken. Een dekkingsfout in de Erpse verdediging zorgde voor 1-1. Zo'n tien minuten voor rust was het Ruud die met een prachtige actie en dito voorzet een opgelegde kans bood aan Max de Jong, maar het lukte hem niet de kans te verzilveren.

Na rust was het weer Erp dat de wedstrijd controleerde en nauwelijks iets weg gaf. Het kreeg zelfs nog de grootste kansen op de voorsprong. Na weer een goede voorzet van Ruud was het ditmaal de vrijstaande Bob die helaas niet zijn tweede van de middag kon maken. Zijn volley trof geen doel. Even later was het de goed spelende Joep Offermans die na een klutsbal plots oog in oog met de keeper stond, maar ook hij stuitte op de doelman van Nemelaer. Op het uur was het de thuisploeg dat met hun eerste de beste kans van de tweede helft op voorsprong kwam na slecht uitverdedigen van Erp. Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak na een aanval over rechts die na een voorzet binnen geschoten kon worden. Na deze treffer knakte Erp en liep het ook nog tegen een vierde en vijfde treffer aan. Een geflatteerde 5-1 nederlaag voor Erp, dat een uur lang de bovenliggende partij was en het nalaatte om zelf de 2-1 te maken, was het eindresultaat.

Door de nederlaag blijft Erp steken op de vijfde plek, maar is er nog altijd aansluiting met de bovenste plekken. Aankomende zondag wacht een kans op herstel. De ploeg zal het opnemen in Goirle tegen nummer zeven VOAB. De aftrap is om 14 00u.