Boshuizerkade 96 F
2321TX
LEIDEN
tel. 071-5725017

Op het programma stond een verre uitwedstrijd tegen FC Boshuizen uit Leiden. Erp trad in nagenoeg dezelfde formatie aan als een week eerder. Vanwege een schorsing was alleen Bob van den Berg er niet bij. Zijn plek werd overgenomen door Max de Jong. Het werd een echte vechtwedstrijd waarin Erp met een prima resultaat terug de bus in stapte.

Op een zeer belabberde grasmat begon Erp zoals het de wedstrijd tegen Dosko was geëindigd, namelijk scherp en goed in de duels. Dit zorgde ervoor dat Erp de controle had in de openingsfase. Aan de bal was het bij beide ploegen niet om naar huis te schrijven, wat grotendeels te maken had met de staat van het veld. Erp wapende zich goed tegen de zeer rappe en wendbare aanvallers van de thuisploeg en gaf zodoende weinig weg. Na zo'n twintig minuten kreeg Erp een vrije trap recht voor het doel van FC Boshuizen. Cas Jansen legde aan en via het been van een tegenstander belandde de bal in het doel. Een terechte voorsprong voor Erp, dat het daarna wat lastiger kreeg met de druk van de thuisploeg. Dennis van Ballegooij wist een vrije trap die onderweg was naar de bovenhoek knap te redden, maar uit de corner die volgde moest hij het antwoord schuldig blijven. De afgeslagen corner werd opnieuw ingeschoten en ook deze bal belandde via een aantal benen in het doel. 1-1 was de ruststand.

In de tweede helft ging het opnieuw beide kanten op en kreeg Erp een aantal goede mogelijkheden, maar lukte het niet om op voorsprong te komen. Na een afstandsschot die via de paal terug het veld in kwam, was een aanvaller van FC Boshuizen er als de kippen bij om de bal in een leeg doel te schuiven: 2-1. Een domper voor Erp dat tegen een onverdiende achterstand aankeek. Vanaf dat moment kwam de Erpse mentaliteit weer naar boven en werd er geknokt voor elke meter om zo toch nog een puntje uit het vuur te slepen. Dit werd beloond, want het was opnieuw Cas die scoorde zo'n tien minuten voor tijd. Met een goede kopbal wist hij de uitgekomen doelman te kloppen. In een heetgebakerde slotfase werd er nog twee maal rood gegeven aan de thuisploeg, maar ondanks een aantal kleine mogelijkheden voor Erp werd er niet meer gescoord.

Een zeer verdiend puntje in een echte vechtwedstrijd, waarin knap van een achterstand werd teruggekomen, kan Erp tevreden stemmen. Aankomende zondag staat er een thuisduel op het programma. Om 14 00u wordt er afgetrapt voor de wedstrijd tegen Best-Vooruit.