Bijsterveldenlaan 1
5045ZZ
TILBURG
tel. 013-5703984

Na de thuisnederlaag van vorige week tegen Kruisland wilde Erp zich weer herpakken met een drie punter. Dit moest gaan gebeuren tegen SC 't Zand uit Tilburg, een voor Erp bekende tegenstander.

De eerste grote kans van de wedstrijd was er een voor de thuisploeg, maar door een goede redding van de sterk keepende Dennis van Ballegooij liep Erp niet tegen een snelle achterstand aan. Erp werd wakker geschud, want niet veel later was het Daan van Hoof die zorgde voor de openingstreffer. Binnen de tien minuten stonden de mannen op een 0-1 voorsprong. Hier bleef het niet bij, want nog geen tien minuten later was het opnieuw raak voor Erp. Een vrije trap van Yoeri Vissers werd uitstekend binnen gekopt door Daan, die boven de Tilburgse verdedigers uitkwam.  Een knappe voorsprong in een wedstrijd waarin Erp vooral in de eerste helft goed voebal liet zien. Vlak voor rust werden de drie punten al zo goed als veilig gesteld. Met een prachtig afstandsschot zorgde Yoeri voor de 0-3 voorsprong en ging Erp met een lekker gevoel de kleedkamer in.

Na de rust kantelde het spelbeeld. Het was de thuisploeg die, in tegenstelling tot de eerste helft, het meeste balbezit had. Tot echte kansen leidde dit niet echt. En tot doelpunten helemaal niet. Erp bleef de tweede helft georganiseerd spelen en gaf niets meer weg. De drie punten werden over de streep getrokken. Al met al een prima wedstrijd, waarin in de eerste helft al afstand werd genomen van 't Zand.

Door deze overwinning blijft Erp voorlopig 'gewoon' bovenin meedoen. Met 16 punten staan de mannen op een gedeelde eerste plek met Best Vooruit en Nemelaer. Het blijft enorm spannend in de competitie, waarin de nummers één tot en met zeven op een enkel punt staan van elkaar. Komende zondag staat er een thuiswedstrijd tegen Geldrop op het programma.