Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Erp startte vandaag met o.a. Dieuwe van der Heijden en Emiel van der Sanden. Beiden stoppen na dit seizoen met het voetbal in de selectie van Erp. Ook voor Ruud Hanenberg, Koen van Deurzen, Bob van de Berg en Joep Offermans was het vandaag (voorlopig) de laatste wedstrijd voor Erp1.

De wedstrijd begon met volop vuurwerk en fakkels. De supporters van Nemelaer waren in grote getalen naar Erp gekomen en waren ervan overtuigd dat het kampioenschap wel even binnen gehaald zou worden.

Het leek er in het begin op dat ze gelijk zouden krijgen, al in de eerste minuut kreeg Nemelaer een opgelegde kans om de 0-1 te maken. Gelukkig voor Erp staat er een keeper in de goal, Dennis van Ballegooy, die vandaag misschien wel zijn beste wedstrijd ooit voor Erp speelde.

Na ruim 20 minuten kregen Dieuwe en Emiel een mooi applaus voor bewezen diensten en werden vervangen door Joep en Max de Jong. Nemelaer bleef de iets betere ploeg in de eerste helft, maar Erp bleef geconcentreerd verdedigen en zodoende kreeg Nemelaer maar erg weinig kansen. Kreeg Nemelaer een kans dan stond er nog altijd Dennis die vandaag onpasseerbaar leek.

Kruisland, de andere titel kandidaat stond met de rust met 4-1 voor dus als Nemelaer kampioen wilde worden dan diende ze in ieder geval te winnen van Erp.

Erp bleef de tweede helft doorgaan zoals ze de eerste helft hadden gevoetbald. Nemelaer werd steeds onzorgvuldiger in hun spel en tot overmaat van ramp, voor onze tegenstander uit Haaren, scoorde Koen de 1-0 met het hoofd. Mooier kon het bijna niet voor Koen, iemand met zoveel inzet, nooit zeuren en altijd positief, die gun je zo’n afscheid.

Voor Nemelaer waren de druiven zuur, want SC Kruisland wist wel te winnen en is zodoende kampioen geworden. Voor Nemelaer is er nog een kans op promotie in de nacompetitie.

Erp mag terugkijken op een geweldig seizoen met een prachtige vierde plaats. Rest nog om onze trainer, Jurgen van Wanrooij, te bedanken voor zijn prima werk de afgelopen seizoenen. Heel veel succes in Beek en Donk bij Sparta ‘25.

Daarnaast danken we Emiel, Bob, Ruud, Dieuwe, Koen en Joep voor hun geweldige inzet de afgelopen jaren.