4756CP
KRUISLAND
tel. 0167-532889

Er stond zondagmiddag een heuse kraker op het programma voor Erp. Als nummer drie van de competitie nam de ploeg het op tegen de nummer twee, SC Kruisland. Onder het lawaai van trommels, trompetten en vuurwerk betraden de 22 spelers het veld. Dat het een felle strijd zou gaan worden stond toen al vast.

In de vertrouwde elf van de laatste weken begon Erp moeizaam aan de wedstrijd. Het was de thuisploeg dat het meeste balbezit had en dicteerde. Erp had het lastig en kreeg weinig druk op de bal. Echt grote kansen gaf het niet weg tot dat in de 20e minuut een goede voorzet hard richting doel gekopt werd. In eerste instantie redde Dennis van Ballegooij knap, maar in de rebound was het alsnog raak, 1-0. Naar mate de eerste helft vorderde gooide Erp de schroom van zich af en werd het weliswaar even de bovenliggende partij. Stef Munsters kreeg vlak voor rust een goede kans. Een teruggetrokken voorzet werd door de inlopende Stef over geschoten.

Na rust ging het op en neer en werd het feller en feller. Na een uur spelen kreeg Kruisland een grote kans om de score te verdubbelen, maar de bal ging voorlangs. Een paar minuten later was het toch raak. Met een 2-0 achterstand gaf Erp niet op en probeerde het er met man en macht nog een puntje uit te slepen. Via een eigen doelpunt werd het tien minuten voor tijd nog 2-1. Erp was strijdbaar tot het laatste fluitsignaal en er hing nog een gelijkmaker in de lucht. Helaas zou het er niet meer van komen.

Door de nederlaag lijkt de eerste plek uit zicht, maar Erp heeft laten zien dat het ook tegen een goede ploeg als Kruisland uitstekend partij kan bieden. Aankomende zondag wacht kans op herstel. Om 14:00u wordt er thuis afgetrapt tegen SC 't Zand.