5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Erp 9 heeft eindelijk de eerste drie punten van het seizoen binnen. Na een moeizame start van het seizoen begint het de afgelopen weken wat beter te lopen.

Boekel Sport was afgelopen zondag de tegenstander van Erp 9. Deze ploeg stond, net als 1 ploeg meer, onder Erp op de ranglijst. Voor de beker werd nog met 1-2 verloren, maar men wist dat er dus kansen waren op winst.

Speler/coach Nick Bouwe koos voor een gewaagde opstelling met een compleet nieuwe voorhoede ten opzichte van de afgelopen weken. Het eerste kwartier stond Erp onder druk en kwamen ze niet onder de druk van Boekel uit. Hierna kwam Erp beter in de wedstrijd en kwamen er kansen. Na een klein half uur resulteerde dit in de 1-0 van Nick Bouwe. Mark Bukkems ging goed door op links en legde de bal bij de 2de paal waar Nick beheerst afrondde. Het overwicht van Erp hield aan en er werden aardig wat (schiet) kansen gecreëerd. Dit resulteerde even later in de 2-0 door een doelpunt van Thijs Bouwe. De gelegenheidspits liep goed vrij en werd door een vloeiende combinatie tussen Jos Verbruggen en Nick voor de goal gezet en hij werkte beheerst af.

De 2de helft begon goed voor Erp. Na 10 minuten kwam Erp op 3-0 doordat Mark Bukkems goed doorliep op de keeper. Hij schoot de bal tegen Mark aan en hij belandde mooi in het netje. Hiermee leek de wedstrijd beslist en Erp was ook niet meer bij machte om het spel te maken. Boekel gaf niet op en had een overwicht. Erp hield de pot echter goed dicht en Boekel kwam niet tot kansen. Tien minuten voor tijd kreeg Erp nog een vrije trap op een meter of 30 van de goal. Mark van Nunen ging achter de bal staan en niemand wist wat hij zou gaan doen. Hij bedacht waarschijnlijk op het laatste moment om gewoon eens uit te halen en te zien wat er zou gebeuren. De bal werd door een speler van Boekel van richting veranderd en de keeper was kansloos.

Hierdoor werd de eerste winst van Erp 9 dit seizoen binnen gesleept. A.s. zondag de wedstrijd tegen Udi ’19 die ook onder Erp staan. Er liggen dus weer kansen om drie punten mee naar Erp te nemen.