Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Dat Erp 7 goed aan het seizoen begonnen is moge duidelijk zijn. Na twee winstpartijen en een gelijkspel in de beker volgde ook in de competitie twee overwinningen met respectievelijk 9-2 en 4-1. En als dat nog niet genoeg was werd afgelopen dinsdag ook nog eens de derde ronde in de beker behaald na een prachtig gevecht tegen DVG 4. Maar zoals een eeuwenoud gezegde luid: behaalde resultaten geven geen garantie voor de toekomst. De mannen van succescoach en keeper Peeke Claasse werden dus voor het duel tegen SCMH 3 gewaarschuwd, want ook deze tegenstander had al twee overwinningen geboekt voor de competitie.

Vanaf het eerste fluitje van de goed leidende scheidsrecht Marnix Dekkers nam 'het zevende' het heft in handen. De tegenstander uit Mariaheide werd vroeg vastgezet op eigen helft en kwam niet of nauwelijks over de middenlijn heen. Het resulteerde al direct in een aantal kleine mogelijkheden voor Erp. Maar helaas, zoals al wel vaker is gebleken dit seizoen is niet iedere klap direct een daalder waard. En dan weet je dat ook de tegenstander een aantal mogelijkheden gaat krijgen. Toch was het in de 25ste minuut eindelijk raak. De grote man van deze wedstrijd Bart Ketelaars stond op en kon na goed voorbereid werk van Marcel Claasse de 1-0 voor zijn rekening nam.

De voorsprong was het startsignaal voor een wat mindere periode in de wedstrijd, het veldspel werd wat rommeliger en ook de kansen werden minder. Hoogste tijd voor de thee dus. Zoals altijd hield Peeke tijdens de rust zijn befaamde tactische meesterzetten uit zijn hoed. En ja hoor ook deze keer was het weer raak.

In de 60ste minuut schoot Toon Barten op weergaloze wijze de bal tegen de touwen na een heerlijke voorzet van Kevin van de Laar. De tegenstander was nu definitief geknakt. Hoogste tijd dus om de trekker nog een aantal keer over te halen. Het was dan ook opnieuw Toon Barten die kon binnenprikken. Natuurlijk kon ook spits Kevin van de Laar niet op de scorelijst ontbreken met twee goede acties zette hij uiteindelijk de 5-0 op het bord in een meer dan prima tweede helft.

Een lekker overwinning die zorgt voor veel lachende gezichten in de kantine. Toch zal coach Claasse zorgen dat de strijders weer topfit voor de dag komen tegen Boerdonk 2 volgende week. Een heuse angstgegner na de bekerwedstrijd die met 3-3 gelijk werd gespeeld. Aftrap 13:00 uur Sporpark D'n Uil.

MVP: BART KETELAARS!