Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Erp begon vandaag met Rob van Rijbroek en Daan van Hoof op het middenveld. De vaste krachten Roy Verhagen en Ruud Delisse waren geschorst. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Joep Offermans liet na een 10-tal minuten een lastige schuiver los en de keeper van Leones wist geen raad met deze bal. Erp leidde met 1-0 en speelde zeer geconcentreerd de eerste helft uit. De verdediging zat potdicht en beide ploegen wisten niet tot gevaarlijke aanvallen te komen. De tweede helft was nauwelijks begonnen of uitblinker Ruud Hanenberg stormde langs de linkerflank en gaf een puntgave voorzet op Emiel van der Sanden. Emiel deed was hij eigenlijk al zijn hele voetballeven doet scoren. Erp leidde comfortabel en speelde de wedstrijd uit. Het leek een kopie van de wedstrijd van vorige week. Erp hoefde niet zo nodig en de tegenstander kon niet beter. In de 65ste minuut kwam Tristan Koolen in de ploeg voor de hardwerkende Rob van Rijbroek. De wedstrijd kabbelde naar het einde en het publiek genoot meer van het zonnetje dan van de wedstrijd. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg het publiek het toch weer een beetje benauwd. Leones kreeg een penalty en de stand werd dus 2-1.

Het zou toch niet weer fout gaan nadat Erp zo weinig kansen had weggegeven en de gehele wedstrijd de betere ploeg was. Leones rook aan een puntje en kreeg ook nog enkele kansen. Ook Erp kreeg nog een aantal mogelijkheden en had eigenlijk ook een penalty verdiend. Gelukkig ditmaal wist Erp de voorsprong te behouden. Erp passeert zodoende Leones in de ranglijst en is nu een mooie middenmoter. Volgende week naar de amateurs van NEC uit Nijmegen.