Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Erp begon vandaag met de intentie de drie punten in Erp te houden. Immers Rhode had dit seizoen nog niet gewonnen en slechts 3 punten verzameld. Erp nam na ruim een kwartier een voorsprong. Knud van de Heuvel scoorde met een prachtige omhaal van ongeveer de 16 meter lijn. Dit was misschien wel de mooiste goal van dit seizoen. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Erp zeker niet nadat Luuk van de Steen na een prachtige voorzet van Ruud Delisse de 2-0 inkopte. Erp speelde de eerste helft rustig uit en de 3-0 zou een kwestie van tijd worden, althans zo leek het.

In de tweede helft werd Roy Verhagen vervangen door Rob van Rijbroek. Na een kleine 10 minuten sloeg het noodlot toe. Geklungel in de achterhoede was er de oorzaak van dat Erp een penalty tegen kreeg. Rhode kreeg een goede kans om te scoren en Ruud Delisse gooide zich in de baan van het schot. Via de arm werd het schot tegengehouden. Wat volgde was een penalty en een rode kaart voor Ruud, wat een zeer zware straf was. De penalty werd feilloos ingeschoten en Erp zou met 10 man nog een moeilijk half uur krijgen. Erp wisselde nog twee keer, Bob van de Berg en Emiel van der Sanden kwamen in het veld voor Joost van Dijk en Joep Offermans. Erp had alle moeite om Rhode van het scoren te beletten. Toch kreeg ook Erp enkele kansen om de 3-1 te maken. Rob van Rijbroek kreeg misschien wel de beste kans maar de achterhoede van Rhode wist zijn poging helaas te voorkomen. 10 minuten voor het einde kwam Daan van Hoof ook nog in het veld voor Knud. Helaas voor Erp scoorde Rhode de gelijkmaker net voor het eindsignaal.

Het is wel zeer jammer dat Erp vandaag geheel onnodig 2 punten heeft  verloren. Erp was heer en meester maar helaas moesten we genoegen nemen met één puntje. Volgende week weer een thuis wedstrijd en de kans om dit weer recht te zetten.