Sportlaan 6
5801AH
VENRAY
tel. 0478-512338

Afgelopen dinsdag 9 November stond voor Erp de bekerwedstrijd tegen Venray op het programma. Deze tegenstander was ongeslagen koploper in de andere 1e klasse. Erp was vooraf dus al gewaarschuwd en moest met 110% inzet deze bekerwedstrijd ingaan.

Bij Erp miste behalve Emiel (waar het overigens, naar omstandigheden , gelukkig de goede kant mee opgaat) ook Ruud Delisse i.v.m. opgelopen kuitblessure afgelopen zondag en Luuk van der Steen wegens vakantie deze wedstrijd.

De trainer (Jurgen van Wanrooij  red.) had zich vooraf goed ingelezen over de tegenstander zodat de spelersgroep  niet verrast zou worden over de te spelen tactiek. Erp startte de wedstrijd vol passie en strijd wat zich gelijk uitbetaalde in een veldoverwicht met al in de 13e  minuut een schitterende aanval over een paar schijven waarbij de mee opgekomen Bob vd Berg een splijtende pass gaf op Joep Offermans, die door de bal achter zijn standbeen mee te nemen de  tegenstander op het verkeerde been zette en de bal diagonaal in de hoek schoot: 0-1 .

Dat dit voor Erp nog niet genoeg was, bleek in de strijd waar ze mee door voetbalde, de tegenstander kreeg dan ook geen enkele vat op Erp. Het duurde tot de 36e minuut totdat Erp na opnieuw een aanval over meerdere schijven de bal bij Joep kwam welke Rob een mooie voorzet gaf die hij beheerst afmaakte. 2-0 dus.

Met de welverdiende rust achter de kiezen startte Erp de 2e  helft. Hierbij leek het of ze op twee gedachtes hinkte… doorgaan zoals in 1e helft of de wedstrijd spreekwoordelijk dood maken en uitspelen. Dit resulteerde gelijk vanaf minuut 46 in een overwicht voor Venray waarbij het goede voetbal en positiespel plots wegleek en er ontzettend veel arbeid gevraagd werd van onze verdedigers en middenvelders omdat we telkens een stapje tekort kwamen.

In de 72 minuut resulteerde dit dan toch in de 1-2 voor Venray middels een kopbal uit een spelhervatting, waardoor het zware laatste 20 minuten zouden worden.

Die laatste 20 minuten werden er 30 daar de scheidsrechter om onduidelijke redenen wel 10 minuten blessurtetijd erbij telde. In deze periode dienen onze mannen achterin en op hett middenveld extra gecomplimenteerd te worden daar waar ze doormiddel van een ontzettende wilskracht de tegenstander van scoren af hebben kunnen houden! Als onze aanvallers op het einde nog wat scherper geweest waren hadden we zelfs nog extra zout in de Limburgse wonden kunnen strooien, maar helaas hadden Rob en Joep het vizier niet meer op scherp staan en miste ze twee opgelegde kansen.

Al met al, als je over teamprestaties wil spreken dan was dit een schoolvoorbeeld van de 17 voetballende mannen inclusief de staf. Het was een heerlijke bekeravond met een mooie afsluiting!

Op naar de volgende ronde, wordt vervolgd.

P.S. ook nu weer bedankt aan alle meegereisde Erp fans voor de morele ondersteuning alweer!