Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Zondag 24 oktober 2021 was het eindelijk zo ver. De belangrijke bekerwedstrijd tussen Erp 1.0 en het Pools gekleurde Rood-Wit 9 op Sportpark Den Uil. De coach van Erp 1.0, Peeke Claasse, had er alles aan gedaan om zijn selectie zo compleet mogelijk te hebben. Zo had een speler even de gedachte om de uitwedstrijd van PSV te gaan bijwonen in Amsterdam, maar (gelukkig voor hem) wist de coach dit te voorkomen en werd zijn aanwezigheid beloond met een plek op de bank. Nadat Jos Verkuijlen de mannen al op het scherp had gezet bij de jaarlijkse fotosessie met Erp 1.0 was het aan de reserve captain-warming-up Willem van Dooren (aka Michael Jackson) om de mannen klaar te stomen voor de wedstrijd. Eerste captain-warming-up Joep Geron had prioriteiten gesteld en was samen met zijn vriendin en de hond een weekendje weg.

Klokslag 13:00uur verrichtte pupil-van-de-week Bart Ketelaars de aftrap onder het genot van een mooie herfstachtige zon en de honderden, met name Poolse, toeschouwers, die vanuit Helmond het kanaal van de Zuid-Willemsvaart en de AA waren overgestoken om hun Rood-Witte gladiatoren naar de overwinning te supporteren. Erp 1.0 schoot fel uit de startblokken en na een kwartier kreeg het dan ook al met tegenslag te maken toen Robert Lewandowski namens Rood-Wit 9, met het nodige fortuin, de 0-1 op de niet zichtbare scorebord van veld 2 mocht zetten. Na een half uur kreeg Erp met de 2e tegenslag te maken en moest Peeke Claasse (keeper) geblesseerd het verlaten en werd hij vervangen door de revalidatie van de vorige wedstrijd Pim van Doorn. Uiteindelijk bereikte iedereen de rust met een 0-1 stand op het scorebord.

De tweede helft leek de thee in de rust voor wonderen te zorgen bij Erp. Na een kwartier spelen in de 2e helft kreeg Robert Lewandowski geel na het maken van een schwalbe en stond Erp 1.0 met een mannetje meer op het veld. In deze periode kreeg Rood-Wit een uitgelezen kans om de 0-2 op het scorebord te zetten, ware het niet dat Pim van Doorn met een katachtige redding (waar Fabien Barthez jaloers op zou zijn) ervoor zorgde dat de schade beperkt bleef. 20 minuten voor tijd was het dan toch raak voor Erp 1.0, de 8e opgelegde kans voor Marcel Claasse was direct raak. Lang leek het op penalty’s af te stevenen, maar 10 minuten te vroeg werd Marcel Claasse gevloerd in het strafschopgebied van de tegenstander en kreeg Erp 1.0 een penalty. Het was Marcel Claasse zelf die achter de bal ging staan en de bal feilloos binnen schoot achter de kansloze Wojciech Szczesny en zo voor 2e goal in zijn 9 kansen zorgde. Vervolgens speelde Erp 1.0 de wedstrijd volwassen uit door 2 ballen op het dak van Ter AA te schieten. Na 90 minuten en een beetje floot de scheids af en kon het feest los barsten voor het bereiken van de volgende ronde. Het bleef daarna nog lang onrustig in de straten van Erp en de fans van Rood-Wit keerden kansloos terug naar huis of werk.