Sportlaan 4
5683CS
BEST
tel. 0499-371770

Op een akelig leeg Sportpark De Leemkuilen in Best waar door de coronamaatregelen geen toeschouwers welkom waren speelde Erp afgelopen zondag een clash der middenmoters. Tot zondag stond Best Vooruit in verliespunten een punt achter op Blauwwitten en kon Erp dus over deze ploeg heengaan op de ranglijst. Helaas zat er dit gezien de gehele wedstrijd niet echt in en werd de ploeg met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Vanaf de aftrap stond Erp direct onder druk. De ploeg uit Best schoot uit de startblokken en creërde direct een aantal grote kansen die gelukkig goed werden gekeerd door de Erpse defensie. Toch was het Erp dat in de 20ste minuut de grootste kans van de wedstrijd kreeg tot dan toe. Helaas werd de bal huizenhoog overschoten. Hierna was het wederom Best Vooruit dat het heft weer in handen nam. Dit resulteerde uiteindelijk net voor rust in de 1-0 na een splijtende steekpass die de Erpse defensie openbrak.

Na de thee eenzelfde spelbeeld. Best bleef de touwtjes in handen houden. Helaas werd de ploeg daarbij in het zadel geholpen door de Erpse doelman die er niet goed uitzag bij de 2-0. Vrij snel hierna viel direct ook de 3-0 en werd dus de wedstrijd in het slot gegooid.

Toch bleek de 3-0 voor Erp nog wel een teken om toch nog tot een offensief te komen. Dit resulteerde in een aantal goede kansen die helaas gemist werden. Tot de 81ste minuut toen de einduitslag op het bord werd gezet; 3-1.

Helaas dus geen driepunter voordat Erp de zeer waarschijnlijke verplichte winterstop in gaat. De wedstrijden volgende week tegen NEC en Alverna zijn namelijk al afgelast. Natuurlijk hopen we dat dit van korte duur is.