RKVV Erp

Home Nieuws Nieuwsoverzicht Seizoensopening: 1 oktober RKVV Erp Mega Piratenfestijn

Activiteiten voor meer respect

zonder respect geen voetbal

Tijdens verschillende bijeenkomsten voor leiders en trainers zijn de activiteiten toegelicht die RKVV Erp gaat inzetten voor meer respect op en rond de voetbalvelden. Hier vindt je nogmaals de activiteiten en richtlijnen hoe hiermee om te gaan. 

  • Met de flyer "Zonder respect geen voetbal" willen we mensen bewust maken dat ze zich moeten houden aan de gedragregels zoals deze gelden bij RKVV Erp. Deze flyer wordt in de eerste twee weekenden van maart uitgereikt aan alle (jeugd) spelers van RKVV Erp. Het is de bedoeling om hierbij aan te geven waarom we dit doen. Meer hierover staat in deze presentatie. Vanaf maart wordt de flyer voor iedere thuiswedstrijd door de leiders van RKVV Erp uitgereikt aan de leiders van de tegenstander. De trainer/leider meld hierbij (I) dat RKVV Erp haar normen en waarden wil uitdragen, (II) dat dit de huisregels zijn van RKVV Erp en (III) dat de leider verantwoordelijk is voor het gedrag van de spelers, leiders, grensrechter, ouders en toeschouwers/supporters van de tegenstanders.
  • Er wordt periodiek aandacht besteed aan de normen en waarden van RKVV Erp via diverse media. Enkele voorbeelden zijn de website, Erpse Krant, programmaoverzicht Erp 1, bijeenkomsten voor alle (jeugd-) leiders en trainers. Deze communicatie zal herhaald worden bijvoorbeeld aan het begin van ieder seizoen en/of na de winterstop. Dit om het onderwerp levendig te houden.
  • Er is een meldpunt in het leven geroepen waar incidenten anoniem gemeld kunnen worden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De voorkeur van het bestuur gaat er naar uit dat incidenten gemeld worden bij het aanwezige bestuurslid dat tafeldienst heeft tijdens de wedstrijddagen. Op deze wijze kunnen de incidenten direct besproken en eventueel opgelost worden.
  • In het verenigignsplan is al veel vastgelegd rondom dit onderwerp. We gaan dit nogmaals herijken en onder de aandacht brengen. In dit plan staat nuttige informatie over o.a. de doelstelling en organisatie van de vereniging maar je kunt hierin ook lezen wat wordt verwacht van een (jeugd-) leider en trainer. Het verenigingsplan is hier te vinden.
We hebben niet de illusie om het maatschappelijk probleem op te lossen, maar met z'n allen kunnen we hier wel een steentje aan bijdragen. Gedeelde verantwoordelijkheid maakt immers gezamenlijke verantwoordelijkheid". Mochten jullie vragen hebben over het bovenstaande, vraag dit dan even bij het aanwezige bestuurslid.